ARSENAL - MANCHESTER UNITED 3-1:

Mye sto på spill da lørdagens Premier League-duell endte med tre poeng til Arsenal mot Manchester United.

Frustrasjonen til Ralf Rangnicks gjestende lag var tydelig. United var lenge det beste laget på banen, men verken dyktigheten eller marginene strakk til på de mange store sjansene de skapte.

Med et gavmildt forsvar i tillegg, endte det hele med de røde djevlenes tiende tap i ligaen. Nå skiller det seks poeng opp til fjerdeplasserte Arsenal for Man United.

Les også: Vil ikke at barna følger i farens fotspor: - Det er ikke noe jeg ville anbefalt

Med en kamp mer spilt en lørdagens motstander, ser det stadig mørkere ut for United med bare fire runder igjen av ligasesongen.

- Hvis dette står seg, er jeg redd det er kjørt for United. Da er det bare teorien som kan ta dem tilbake i den kampen, kommenterte TV 2-ekspert Nils Johan Semb mot slutten av stormøtet i Nord-London.

Snakket med Lingard

Paul Scholes er en av Manchester Uniteds største legender, og avslører nå at han har hatt kontakt med en av de nåværende stjernene i laget. Utsagnet kan overraske flere:

- Jeg snakket med Jesse Lingard her om dagen. Jeg tviler på at han syntes det gjør noe at jeg gjenforteller det han sa. Han fortalte at garderoben er en katastrofe akkurat nå, forteller han til DAZN.

Les også: Lens reagerer kraftig før storoppgjøret mot PSG: - Meningsløst

Ifølge statistikken til Opta har Uniteds resultater på bortebane de siste ukene ikke vært verre på over 40 år.

Fire bortetap på rad i ligaspillet har man ikke opplevd siden det ble seks strake nederlag på fremmed gress i sesongen 1980-81.

Om United hadde fått med seg scoringene de burde hatt lørdag, kunne situasjonen vært veldig annerledes. Blant annet bommet Bruno Fernandes på straffe da stillingen var 2-1.

Granit Xhaka trygget seieren for vertene. Sveitseren dundret til med et prosjektil av et skudd. Det til 3-1 omtrent 20 minutter før slutt.

Et tidlig mål fra Nuno Tavares, og en straffescoring fra Bukayo Saka ga Arsenal en fantastisk start. Og Manchester United klarte bare å svare med Cristiano Ronaldos ene redusering.

Mot spillets gang

Det var Arsenal som ledet halvveis, tross flere store sjanser til gjestene de første 45 minuttene. Et straffespark londonlaget ble idømt etter VAR-repriser sørget for vertenes andre mål.

Martin Ødegaard var tidvis briljant for hjemmelaget som lagkaptein og offensiv ballsentral, særlig i den meget hektiske førsteomgangen.

Jadon Sancho var på et tidspunkt i ferd med å passere Cedric Soares og sette fart mot mål da Arsenal-spilleren snublet. I desperasjon fortsatte portugiseren med å forflytte seg inn forbi 16-meterstreken på hendene.

Så stoppet ballen i underarmen på den utmanøvrerte backen og fratok Sancho muligheten til å fortsette den åpne veien mot målet.

- Det der er hands og straffe. Alle som har vært i en sånn situasjon veit at det der kan du time, mente studioekspert Solveig Gulbrandsen hos TV 2.

Kollega Erik Thorstvedt sa seg imidlertid helt uenig i den tolkningen. Han argumenterte for at lista for å dømme straffespark for hands bør ligge langt høyere enn et sånt tilfelle.

Stolpe-bonanza

Seinere i kampen skulle Manchester United likevel få straffespark. Arsenal-målscorer Tavares handset med en høy arm på en corner, men dagens United-kaptein Fernandes skjøt i stolperota og ut.

Like etterpå måtte Diogo Dalot se sin andre avslutning for dagen treffe metallet igjen. Aaron Ramsdale reddet godt da han fikk slått forsøket vekk via den nærmeste stanga.

Hjemmefansen på Emirates fikk et meget kjapt ledermål fra backen Tavares. Deretter radet United opp med en rekke store muligheter, deriblant et tverrliggertreff fra Dalot.

Den fartsfylte kampen fortsatte med VAR-annullering og en påfølgende VAR-straffe til Arsenal i samme sekvens. Bukayo Saka var mannen som ble skubbet over ende av Dalot, og Englands unge landslagskant var sikker fra straffemerket.

Men United slo raskt tilbake da Cristiano Ronaldo avsluttet et flott angrep med å sende inn et reduseringsmål.

Tabbestart

Den svake starten til United nykomponerte forsvarrekke vakte oppsikt. Både Raphaël Varane og Alex Telles bommet på ballen på innlegget i forkant av Arsenals 1-0-nettsus. Spesielt førstnevnte måtte tåle kritikk for situasjonen i comebacket sitt fra start.

- Det er 1-0 til Arsenal. For en åpning på matchen. En gnir seg litt i øynene, utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Saka skjøt fra høyre side, før Tavares fikk en simpel jobb med å sette inn returen ved motsatt stolpe.

- Horribelt forsvarsspill. En glimrende redning av De Gea. De har det vært mange av denne sesongen, men det hjelper så lite, tilføyde Alsaker.

Drøye fem minutter var spilt da Anthony Elanga ble sendt igjennom Arsenal-forsvaret etter et smart gjennomspill fra Ronaldo. Den hurtige svensken kom til avslutning, men ble stanset av Ramsdale.

Samme Ramsdale kom i fokus med negativt fortegn få minutter etterpå med et håpløst pasningsforsøk ut fra Arsenal-feltet. Scott McTominay brøt ballbanen knappe 30 meter fra Gunners-målet, før han sendte ballen videre til Bruno Fernandes.

Lørdagens United-kaptein klarte dog ikke å avslutte mellom stengene da store deler av målet var åpent. Ramsdale kunne sende en takk til midtstopper Gabriel, som rakk å forstyrre Fernandes nok til å bomme på målburet.

Oppgjøret bare fortsatte i et heseblesende tempo derfra. Og det manglet altså ikke på mulighetene for til å rette opp inntrykket for bortelaget.