RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legenden mot narren

Sist oppdatert:
Årets Super Bowl blir møtet mellom den beste som aldri har vunnet noe og den dårligste som noen gang har vært i en finale.

Super Bowl er like mye verdt som både OL og fotball-VM til sammen – rent økonomisk. I kveld møtes Indanapolis Colts og Chicago Bears i finalen i idretten amerikanerne ynder å kalle fotball.

Det handler stort sett om to karer. Den beste quarterbacken som aldri før har spilt en Super Bowl – Indianapolis Peyton Manning – mot den dårligste som noensinne har kommet til en Super Bowl – Rex Grossman.

Legenden
For å ta Manning først: han er en levende legende og kommer fra en familie som har dyrket frem gode quarterbacker. I 2004 skrev han under en kontrakt som gjorde ham til den best betalte spilleren i NFL noen sinne. Og det sier ikke rent lite. Kontrakten var verdt rundt 14 millioner dollar i året, over sju år.

Manning har en rekke NFL-rekorder, og er den soleklart beste quarterbacken rent statistisk de siste årene. Men han har fått kritikk for å svikte under press, noe som mange mener er årsaken til at han aldri har spilt en Super Bowl – før nå. Kampens store spørsmål er om Manning tåler presset i natt.

Dårligst?
For Chicagos Rex Grossman er forutsetningene ganske motsatte. Han må leve med oppfatningen om at Chicago Bears har kommet til finalen ikke takket være ham, men på tross av ham. Som Sports Illustraded spør på sine nettsider i forhåndsomtalen av kampen: «Er han den dårligste quarterbacken i en Super Bowl noen sinne?»

- Vi har karer på banen som vil passe på at han mister ballen hver gang, sier Colts forsvarsspiller Nick Harper til The New York Post.

Nattens finale spilles på Dolphins Stadium i Miami. Indanapolis Colt er de store favorittene. Men Bears er kjent for å ha et meget solid forsvar, og som de sier i USA: Et godt angrep selger billetter, et godt forsvar vinner mesterskap. Og David har slått Goliat før.

Nettavisen vil holde deg oppdatert utover natten med stillingen i kampen, og du vil få fyldig dekning av kampen mandag morgen.

Mer om Super Bowl:
Snertne damer på Super Bowl-fest
Dyre reklamer:Brad Pitt selger seg
Frykter do-krise under Super Bowl

Nettsteder som følger kampen live:
Sportsillustrated
Superbowl.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere