RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX/Tom Pidgeon/Getty Images/AFP

Legendene forlater «Hockeytown»

Steve Yzerman, Brett Hull, Chris Chelios, Brendan Shanahan. Mange av de største stjernene i Detroit Red Wings forsvinner trolig denne sommeren.

Etter en tidlig exit fra sluttspillet to år på rad, vil det skje store forandringer i Detroit Red Wings. Den ventede arbeidsstreiken vil også bidra til utskiftninger - ettersom mange av spillerne er rundt 40 år og trolig legger opp.

I tillegg kan trener Dave Lewis forsvinne.

Aner ingenting
Kontraktstiden hans er over, og etter 0-4 for Anaheim Mighty Ducks i fjor og 2-4 for Calgary Flames i år, er det slett ikke sikkert at klubben ønsker å forlenge avtalen.

- Jeg aner ikke hva framtiden bringer. Det tror jeg ingen gjør, sa Lewis til AP.

Steve Yzerman fyller 39 år på søndag, Brett Hull blir 40 denne sommeren og Chris Chelios er 42 år. Alle er såkalte «unrestricted free agents», og kan derfor fritt velge ny klubb. Men det er nok like aktuelt å legge opp.

- Du begynner å lure, når du ser det rundt omkring i garderoben. Hva er framtiden for denne hockeyklubben, og for de mange spillerne som står bak mye av suksessen til Detroit Red Wings? spurte Kris Draper.

- Tung å ta av trøya
Også Brendan Shanahan (35) kan komme til å forsvinne. Detroit har opsjon på et nytt år, men Shanahan tjener 6,5 millioner dollar i året. Så bra har han rett og slett ikke spilt denne sesongen.

- Mange av oss gikk til denne sesongen med følelsen av at det er den siste. Det var tungt å ta av seg trøya, forklarte Shanahan etter tapet for Calgary, som har et lønnsbudsjett som er halvparten av Detroits budsjett på 80 millioner dollar.

Også keepersituasjonen er usikker. Dominik Hasek har sagt at han vil spille neste sesong, men klubben har også stjernekeeperen Curtis Joseph og en tredjemålvakt som imponerte stort i år, i Manny Legace.

Det er én keeper for mye - så lenge alle er skadefrie.

Klikk på linken oppe til høyre for å lese mer om backsituasjonen og Anders Myrvolds rolle i klubben neste sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere