RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legendens beste historie

Sist oppdatert:
Få nordmenn har like mange gode historier som pokerlegenden Thor Hansen.

En av de beste kom fram da Thor Hansen i helgen var til stede på pokergallaen på Rockefeller, hvor Åge Spets vant Gullhånden.

Eirik Bjørklund, et av Norges største pokertalent og medlem av det profesjonelle laget Ladbrokes CardPlayers, lot ikke sjansen til å snakke med den største norske pokerlegenden gå fra seg.

Med store øyne og stor nysgjerrighet hilste han på et av sine store idol.

Sannheten
- Jeg husker en historie om deg, Thor. Den er legendarisk ¿ Du vant én million eller noe, startet Bjørklund.

Thor Hansen forstod umiddelbart hvor Bjørklund ville hen.

- Det var på et finalebord hvor jeg kunne vinne én million (dollar), korrigerte han.

- Hvordan er historien egentlig? spurte 23-åringen fra Nordreisa.

- Det var den første milliondollarturneringen i Amerika, som var på Sands i Atlantic City, svarte Hansen, før Bjørklund entusiastisk fortsatte historien selv.

- Og da spurte han tv-kommentatoren deg hva du skulle gjøre med pengene, gjorde han ikke det? Og så sa du at du skulle betale noen regninger og slette litt gjeld. Og da han spurte hva du skulle gjøre med resten, sa du at de fikk pent vente.

- Det er en av de beste historiene jeg har hørt, gliste pokertalentet.

- Han trodde jeg var morsom, men jeg sa bare sannheten, lo Hansen.

Har vært blakk
59-åringen har opplevd enormt mye i sin karriere, inkludert å vinne to VM-titler. Han legger heller ikke skjul på at han har spilt seg blakk flere ganger, selv om han bare på turneringsspill har spilt inn rundt to millioner dollar. Totalsummen er mye større.

- Jeg har ruinert meg selv mange ganger. Ikke i poker, men i andre spill. Og ikke på å være dum, for det er jeg ikke, men på å gjøre ting jeg synes er gøy, fortalte Hansen.

Som fortsatt spiller aktivt på alle høyeste nivå. I 2006 spilte han seg fram til finalebord i tre forskjellige pokerspill; Hold’em, Stud og Omaha. Han var også blant de nominerte til Gullhånden i 2006, en pris han for øvrig vant i 2005.

Det er ingen tvil om at Poker-Norge setter stor pris på Thor Hansen. Det er ikke bare Eirik Bjørklund som satte pris på at Hansen reiste fra California i USA til Oslo i forbindelse med Gullhånden.

- Tidenes beste
- Pokerbølgen hadde kommet uansett, det handler ikke om det, men han er tidenes beste norske pokerspiller. Han er også en type som hilser på alle, og vet hvem du er. Jeg har veldig stor respekt for Thor Hansen, sa Tore Lagerborg til Nettavisen under gallaen.

Det har skjedd en god del siden Hansen emigrerte til USA for å kunne spille poker. Under lørdagens galla på Rockefeller var det flere hundre mennesker til stede for å kåret årets norske spiller.

- Jeg trodde aldri dette skulle skje, det må jeg si. Derfor synes jeg det er veldig hyggelig å være med på dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere