Framgangen til Astrid Uhrenholdt Jacobsen har skutt fart. Allerede nå leverer hun bedre testresultater enn rett før den stygge sykkelulykken 27. juni, som endte med brudd i ryggen.

- Det går veldig bra med henne nå, sier OL-håpets personlige trener, Dag Kaas.

Akkurat nå går et kort høydeopphold i Val Senales mot slutten for Uhrenholdt Jacobsen (22). Den voldsomme krasjen på sykkel i sommer til tross, er hun tilbake i solid form.

God laktat-test
På en fersk laktat-test scoret hun bedre enn det hun gjorde rett før hun brakk ryggen i sykkelvelten i juni. Det betyr at hun tåler mer før hun stivner.

- Det tyder på at hun akkurat nå er i god sommerform. Men det gjenstår ennå litt før hun er helt i konkurranseform, sier Dag Kaas.

Også i en kupert 3,5 kilometer lang testløype i Oslo som brukes jevnlig av langrennsløpere – kalt Bomveistesten – slo Astrid til. For et par uker siden løp hun inn til en tid bare 25 sekunder bak det hun har gjort på sitt aller beste.

Optimist
- Da ble hun mer optimistisk selv på at hun kan henge med i verdenscuprenn også, sier Kaas.

Hele tiden etter ulykken har Astrid vært nøktern på sportslige resultatmål på egne vegne.

Men dagen etter testen ble det kjent at Astrid skal gå verdenscupåpningen på Beitostølen midt i november.

- Legene er veldig overrasket over framgangen. Men Astrid er veldig sterk, og det pleier å hjelpe, sier Kaas.

Langrennsesset har benyttet skadeperioden til å drive god alternativ trening og har vært meget nøye i opptreningen.

- Hun har fått trent balanse, stabilisering, motbakker og teknikk. I det hele tatt har hun gjort mye bra alternativ og teknisk trening, forteller Kaas.

Dropper kanskje sprint
Astrid Jacobsen er nå med på det aller meste av trening. Litt forsiktig med overkroppen er hun likevel, og staking på rulleski holder hun seg unna. Men nå er straks rulleskisesongen over, og snø er et mer skånsomt underlag.

Likevel kan det hende at sprintrenn i klassisk utgår i starten av comebacket, for å spare seg for knallhard staking.

- Hva hun skal gå blir endelig vurdert sammen med Egil (Kristiansen, landslagstrener) når konkurransene kommer nærmere på, sier Kaas.

(ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!