*Nettavisen* Sport.

Legger byturen død

Foto: Scanpix

OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Hoppledelsen kommer ikke til å foreta seg noe overfor hoppguttas bytur søndag kveld.

22.02.05 19:02

De anser saken å være betydelig overdrevet. Hoppkomiteens leder, Steinar Johannessen ser ingen grunn til å gjøre noe som helst overfor hopperne.

- Vi har gått i gjennom og snakket med gutta om det som skjedde. Vi legger dette vekk nå. Vi snakker om voksne folk som alle er over 25 år, som er ute og hygger seg på en frikveld, etter en enorm skuffelse. De må få leve som normale folk de også.

Diskusjon
- Det eneste som kommer til å skje, er at vi i ettertid må ta en diskusjon på om hvor mye vi skal delta i det offentlige rom. Sånn i ettertid kan dette bli en litt uheldig sak med hensyn til forberedelsene. I og med at en del fokus er tatt bort fra det sportslige, sier Johannessen til TV 2 Nettavisen.

Hopperne selv blåser av dimensjonene saken har fått.

- Dette er en storm i et vannglass. Dette er bare tull, sier Sigurd Pettersen.

Ute på tur
Det var søndag kveld som hopperne som med Mika Kojonkoski og resten av hoppledelsens velsignelse fikk tillatelse å komme seg litt vekk, etter den enorme skuffelsen i lagkonkurransen. Med Lars Bystøl som sjåfør besøkte hopperne, og hoppsjef Clas Brede Bråthen VM-baren i Nordic Park.

Etter rapportene ble det drukket alkohol, og de var ikke i seng før klokken 02.30.

Helt greit
- Mika mente at det var greit at de fikk kommet seg en tur ut for å se litt andre ansikter, og slappe av litt. Det ble gjort, men innenfor de rammene som vi har.

- Hopperne følte ikke at de gjorde noe galt. Og det har de da heller ikke gjort, sier pressesjef Tom Dahl Frøshaug til TV 2 Nettavisen.

Det er liten tvil om at byturen ikke har gjort stor skade på hopperne. For under den første treningen i den store bakken tirsdag, var det nordmennene som markerte seg aller kraftigst. Som lag var de norske gutta helt overlegne, hvor samtlige fem var over 130 meter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.