Gå til sidens hovedinnhold

- Legger meg ikke sur om kvelden

Dette mener Norges skøytehåp bare er sunt.

Håvard Bøkko (26) og Sverre Lunde Pedersen (20) synes det er vanskelig å vurdere hvem som er Norges største medaljehåp i allround-VM på skøyter.

Foran VM på hjemmebane i Vikingskipet håper norske skøyteentusiastene at to nordmenn kan få med seg medalje. Det vil i så fall være første gang i et allround-VM siden Amund Sjøbrend, Kay Arne Stenshjemmet og Jan Egil Storholt «tapetserte» pallen på Bislett i 1981.

Bøkko har vært den suverene løperen i norsk skøytesport de siste årene, men denne vinteren har han fått merke at Pedersen nærmer seg med stormskritt.

- Jeg tror det blir jevnt mellom Sverre og meg. Jeg snek meg foran i EM (bronse), og jeg håper jeg gjør det også denne helgen, sier Bøkko til NTB.

Pedersen holder fortsatt en knapp på lagkompisen.

- Jeg tror vi begge står ganske likt, men Håvard har kanskje en liten fordel. Han har noen flere års erfaring og er veldig sterk på 500 meter. Jeg vil nok si at han fortsatt står litt sterkere enn meg, sier Fana-løperen.

Sunn konkurranse
Bøkko synes det bare er bra han har begynt å få konkurranse fra fem år yngre Pedersen.

- Det har vært morsomt å være best i Norge i mange år, men jeg tror det er sunt at det kommer flere. Jeg legger meg ikke sur om kvelden fordi Sverre går fort.

Ser man på de to løpernes beste tider på allrounddistansene denne sesongen, taler statistikken til Bøkkos fordel. Hallingen har også vært best i sammendraget i både NM og EM, men han måtte se seg slått på to av fire distanser i begge mesterskapene.

- Vi utfordrer hverandre hele tiden, mener Sverre Lunde Pedersen.

En Sven Kramer på jakt etter et historisk sjette VM-gull vil det trolig bli vanskelig å gjøre noe med for den norske duoen, men det blir en hard kamp om de to andre medaljene.

- Jeg vurderer Håvard og Sverre som ganske like. I verdenscupen, NM og EM har de vært ganske jevne, og slik tror jeg det blir nå også. Jeg håper på begge på seierspallen, sier landslagssjef Jarle Pedersen.

Dårlig generalprøve
Foran VM har skøyteløperne vært på høydesamling i tre uker. De håper treningen i de italienske alpene skal gi full effekt i helgens mesterskap.

Bøkko leverte en dårlig generalprøve i verdenscupen i Inzell sist helg, men 26-åringen mener det ikke er grunn til å tvile på VM-formen.

- Det har skjerpet meg litt ekstra. Det hadde vært kjipt å mislykkes denne helgen. Jeg gjør alt jeg kan for å unngå det. Jeg har troen på at jeg skal levere fire gode løp, sier hallingen.

- Det er ingen grunn til å tro at han ikke skal være bedre nå. Han skjerper seg også ekstra til mesterskap, mener Jarle Pedersen.

Kommentarer til denne saken