RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sara Johannessen/Scanpix

Legger om treninga for Åge

Sist oppdatert:
John Anders Bjørkøy fikk beskjed av Åge Hareide om landslagsplassen i går, og lovet ham å være i toppform.

- Jeg sa jeg skulle prikke inn toppformen, ja. Jeg skal selvfølgelig løpe som en gal, når jeg har fått denne sjansen. Slik tror jeg alle tenker. Jeg gleder meg utrolig til dette, sier en glad Bjørkøy til Nettavisen.

Han vil nå legge om vintertreningen noe, for å være så godt rustet til landslagssamlingen i neste uke som overhodet mulig.

- I utgangspunktet synes jeg det er morsomt å trene hardt, og om vinteren er vi jo inne i en tung periode. Men ettersom jeg nå gjerne vil prestere på landslaget, legger jeg ikke opp til ti styrkeøkter i uka.

Ønsket som back
Under dagens pressekonferanse på Ullevaal ble han lansert som ett av to mulige alternativer på høyrebacken, sammen med LSKs Anders Rambekk. Det kan tyde på at han er nærmere en plass på laget enn mot Serbia i forrige landskamp. Da måtte Bjørkøy forlate stadion uten å ha spilt et eneste minutt.

- Jeg håper det går bedre enn forrige gang, da jeg ikke fikk spille. Men jeg har vanvittig lyst til å bli en del av denne gruppa, og er glad for en ny sjanse, sier han.

Bjørkøy kom fra Hønefoss til Fredrikstad sommeren 2005, og har siden spilt seg inn som en meget sentral brikke hos østfoldingene. Fra sin midtbaneposisjon scoret han sju mål i fjorårssesongen. Med kapteinsbindet på armen kronet han året med cupgull for FFK.

I klubblaget har han også vist seg som en anvendelig spiller. Landslagssjefen har tidligere trukket frem hans evne til å mestre både midtbane- og forsvarsrollen som et stort pluss.

- Vi har ikke snakket om noen konkret rolle for meg foreløpig, men jeg vet at han vurderer meg på flere plasser. Jeg har jo vært litt potet i FFK også, medgir han.

Laber respons
Da Nettavisen snakket med ham litt over klokken 12 i dag, var landslagsuttaket så rykende ferskt at gratulasjonsmeldingene lot vente på seg. Selv hadde han visst om uttaket i mange timer allerede, men voktet seg vel for å dele informasjonen med altfor mange.

- De aller nærmeste fikk vite det i går, men resten må vente som alle andre. Det er ikke akkurat noe en skryter av via en tekstmelding, mener han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere