RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MICHAEL KAPPELER (AFP/SCANPIX)

Legger opp etter OL-gullet

Sist oppdatert:
Claudia Nystad utfordrer ikke Marit Bjørgen i Kollen-VM.

Tyske Claudia Nystad, som er gift med nordmannen Trond Nystad, har lenge vært blant de største profilene i internasjonalt kvinnelangrenn.

Nå er det slutt. Bare åtte måneder før VM i Holmenkollen legger hun opp, melder NTB.

32 år gamle Nystad har tatt totalt ti medaljer i VM og OL-sammenheng. Hun ble stafettverdensmester med Tyskland i 2003, og gikk også på det tyske vinnerlaget i OL-stafetten i 2002.

Karrieren ble toppet med innsatsen i Vancouver-OL sist vinter. På stafetten tok de tyske jentene sølv, mens Nystad sammen med Evi Sachenbacher-Stehle gikk helt til topps og tok gullet i lagsprinten.

- Lekene i Vancouver var et høydepunkt i karrieren. Jeg har tenkt mye de siste månedene, og kommet fram til at dette er riktig tidspunkt for å starte et nytt liv. Etter Vancouver har det vært vanskelig å finne ny motivasjon, sier Nystad til Det internasjonale skiforbundet (FIS).

- Claudia er en av de mes fremragende skiutøverne Tyskland har hatt. Det blir vanskelig for de unge utøverne på laget å fylle hullet etter henne, og vi hadde håpet at hun skulle fortsette. Men vi respekterer avgjørelsen og ønsker henne lykke til videre, sier sportsdirektør Thomas Pfüller.

Som vanlig er det flere utøvere som legger opp etter en OL-sesong. Fra før er det kjent at også Virpi Kuitunen, Sabina Valbusa, Sara Renner og Anna Olsson legger bort skiene for godt.

Heller ikke russiske Irina Khazova, som gjorde et sterkt comeback etter dopingdom sist vinter, blir å finne på start i Holmenkollen i februar. Khazova har tatt et års pause for å bli mamma.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere