*Nettavisen* Sport.

Legger opp for sjefens skyld?

Andrey Kireyev (Astana) Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Absurde scener utspiller seg i Astana for tiden.

24.08.11 17:42

Astana har slitt en del sportslig denne sesongen.

Foruten kapteinen Alexandre Vinokourov har ikke laget prestert noe særlig. Det var derfor stor sorg i Astana-laget da Vinokourov måtte bryte Tour de France etter en stygg velt på den niende etappen.

Den rutinerte rytteren var lagets klare kaptein, og laget var bygget opp for at han kunne vinne en etappe og kapre den gule ledertrøyen i noen dager.

Skadene på den tidligere dopingdømte rytteren var såpass alvorlige at Vinokourov bestemte seg for å legge opp.

Les også:Nasjonalhelt legger opp

For mange syklister i stallen
Det kasakhstanske laget virket til å ha funnet erstatteren da de signerte Vinokourovs landsmann Andrey Kashechkin fra Lampre midt i sesongen. Før han ble tatt i doping i 2007 ble Kashechkin kalt Vinokourovs arvtager.

Problemet så ut til å være løst for Astana.

Slik ble det ikke, faktisk var det bare starten på nye problemer. For forrige uke uttalte Vinokourov at han var på bedringens vei og at skadene leget seg raskere enn antatt. Dermed innstilte 37-åringen seg på et comeback under Lombardiet rundt i oktober.

Les også:Vinokourov planlegger sjokkcomeback

Problemet var bare at med Vinokourovs uforutsette comeback og signeringen av hadde Astana plutselig 29 ryttere på lønningslisten. Det er èn mer enn UCI tillater.

Dermed virket det som at Vinokourovs comeback-planer skulle gå i vasken.

Legger opp
Men nok en gang ser det ut til å løse seg for den tidligere Liege-Bastogne-Liege-vinneren. For ut av det blå har Astana-syklisten Roman Kireyev valgt å legge sykkelskoene på hyllen.

- Fredag 19. august informerte Roman Kireyev Astana-lagets støtteapparat at han har bestemt seg for å avslutte karrieren som profesjonell syklist, skriver laget i en pressemelding.

Videre står det:

- Roman forklarte at han led for mye av en ryggskade han pådro seg i fjor, og at situasjonen har blitt uutholdelig for ham. Astana-laget informerte UCI om dette, mandag 22. august, og UCI har gitt beskjed om at de har mottatt kontraktsoppsigelsen.

For elleve dager siden fullførte Kireyev Tour de l’Ain, hvor han havnet på øverste halvdel av sammenlagtlisten med sin 40. plass.

Tidspunktet han valgte å legge opp på virker derfor noe mistenkelig.

Det er i hvert fall ingen tvil om at hans karrierestopp løste et stort problem for Astana og Alexandre Vinokourov.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.