Gå til sidens hovedinnhold

Legger press på Bjørgen

Sprintlandslagstrener Ulf Morten Aune er ikke redd for å legge press på Marit Bjørgen.

Bjørgen (27) har aldri vunnet et fristilrenn i verdenscupen. Men etter oppvisningen i den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen sist helg, mener sprintguttas trener Ulf Morten Aune at Rognes-jenta stiller som favoritt i lørdagens 10 km fri på Beitostølen.

- Hvem kan slå henne, spør Aune i sin faste spalte på Sprintgutta.no – og ramser opp Virpi Kuitunen, Arianna Follis (som Bjørgen slo klart lørdag) og det svenske vidunderbarnet Charlotte Kalla som forslag.

- I den formen Marit er i nå, forblir hun min favoritt til seieren, konkluderer Aune.

- Lar seg ikke påvirke
Uttalelsen er oppsiktsvekkende, fordi Bjørgen sist vinter selv ga klar beskjed om at høye forventninger fra omgivelsene var et problem for henne.

Sportssjef Åge Skinstad vil likevel ikke kritisere Aune for utspillet.

- Det får stå for Ulf Morten sin regning. Marit er så rutinert at hun ikke lar seg påvirke av det. Hun bryr seg kun om det hun skal gjøre.

- Er hun favoritt til å vinne sitt første fristilrenn i verdenscupen?

- Jeg er opptatt av å bygge opp Marit på en måte som gjør at hun har fokus på å gjenta det hun presterte teknisk sist helg. Får hun til et like bra renn som da, vil resultatene komme som en konsekvens av det, sier Skinstad.

- Er blitt klokere
Damelandslagstrener Egil Kristiansen er enig med Skinstad.

- Jeg tror Marit tåler såpass nå. Hun har veldig trua på det hun driver med for tiden, sier Kristiansen.

Og viktigst av alt: Hovedpersonen sier det samme

- Jeg er blitt litt klokere siden i fjor. Nå klarer jeg å ha fokus på arbeidsoppgavene og bryr meg ikke så mye om hva andre mener, sier Bjørgen til Nettavisen.

Hun innrømmer at et av de store målene for sesongen er å vinne et fristilrenn i verdenscupen. Og hun legger ikke skjul på at muligheten er til stede allerede lørdag.

- Hvis jeg klarer å gå like godt som sist helg, og i tillegg forbedrer meg litt, så har jeg nok gode muligheter på pallen. Men jeg vet jo ingenting om hvor mye framgang de andre har hatt, poengterer Bjørgen.

Fortsatt småfusk
Umiddelbart etter Bjørgens suverene fristilseier i den nasjonale åpningen på Beitostølen lørdag, slo trener Kristiansen fast at det var Bjørgens beste skøyteløp noen gang.

Det står han fast ved også etter å ha studert videobildene fra løpet. Men samtidig understreker han at det fortsatt er mer å hente i teknikken.

- Videoen viser at Marit fortsatt småfusker av og til. I korte perioder slår hun over til padling der hun burde ha gått dobbeldans. Og når hun blir sliten, har hun fortsatt en tendens til å begynne å se på skoene sine, forklarer Kristiansen.

Lørdag vil det vise seg om Bjørgens framgang har vært så stor at hun også er best i verden.

Les alt om sesongåpningen på Beitostølen i Nettavisens vintersportsmagasin!

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene