Tom Boonen har vunnet Paris-Roubaix tre ganger, og Flandern rundt to. Dessuten har han seks etapperseirer fra Tour de France på samvittigheten.

Den siste etappeseieren i det franske etapperittet, kom imidlertid så langt tilbake som i 2007.

Flere stiller derfor spørsmål om 30-åringen fortsatt har det som trengs i sprinten.

- Boonen er absolutt ikke fortapt i en massespurt, snarere tvert om. Men det kan hende han finner seg bedre til rette i krevende avslutninger, enn i rene spurtoppgjør, mot slutten av en hard etappe, sier sportsdirektør Tom Steels i Quick Step til sporza.be.

Skader ødela 2010
Det belgiske storlaget er for tiden samlet i den spanske byen Calpe, der de lader opp til 2011-sesongen fram til 21. desember.

Boonen fikk store deler av årets sesong ødelagt av skader, men rapporteres om å være i rute foran neste år.

- Tom ser pigg ut, sier Steels.

- Starten av sesongen blir viktig for ham ettersom store deler av fjorårssesongen ble ødelagt av kneskade.

- Tom må velge selv
I Calpe får han også anledning til å bli kjent med et par spennende lagkamerater.

Quick Step-sjefen Patrick Lefevre har ikke bare sikret laget økonomisk ut 2013, han har også signert sprinterne Gerald Ciolek fra Team Milram og Francesco Chicchi fra Liquigas:

- Det blir enten en god sesong eller en supersesong. I tillegg til Ciolek og Chicchi har vi ungguttene Andreas Stauff og Fréderique Robert. Det er flere faktorer som vil avgjøre: Kan en unggutt som Stauff nå toppnivået? Hvor raskt finner Ciolek seg til rette i laget?

Men det mange nok lurer på er hva skjer med Boonen?

- Tom er nødt til å bestemme selv om han ønsker å være en del av sprintopptrekket vårt. Det er noe vi kommer til å diskutere i fred og ro her nede. Det jeg er helt sikker på, er at han fortsatt ønsker å vinne sykkelritt, forteller Steels.

Belgieren var ikke så halvgal selv, heller, når det kom til å vinne ritt: Åtte etappeseirer i Tour de France rasket han med seg mellom 1998 og 2000.

Boonen er åpenbart i de beste hender foran neste års sykkeleventyr.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!