*Nettavisen* Sport.

Legger presset på Rosenborg

Verken Lillestrøm eller Vålerenga tør å si høyt at målet er Tippeliga-gull. Både Kjetil Rekdal og Uwe Rösler gjør det de kan for å legge presset over på Rosenborg:

15.03.06 23:20

Kjetil Rekdal lovet nytt gull fra rådhusbalkongen under den elleville seiersfesten i Oslo i fjor høst. Men når gullrusen er ute av blodet, er Vålerenga-treneren adskillig mer edruelig i praten.

Tror på RBK og LSK
Nå rangerer Rekdal både Rosenborg og Lillestrøm foran Vålerenga i gullkampen.

- Du vet aldri hvor du står før sesongen. Vi føler oss trygg på at vi skal forbedre oss i forhold til i fjor. Om det er godt nok vet vi ikke, sier Rekdal til TV 2.

Heller ikke Lillestrøm-trener Uwe Rösler vil snakke på sitt eget lag gullstempelet. Han mener både Rosenborg og Vålerenga er større favoritter enn romerikingene.

- Rosenborg har hatt gode resultater i vinter. Vålerenga vant i fjor, og har ikke det samme presset. Vi håper vi er like gode som dem, verken mer eller mindre. Nå gjelder det å jobbe hardt og ha litt flaks, mener tyskeren.

- Pakker inn ambisjonene
Spørsmålet er om Rösler og Rekdal er feige som ikke snakker høyt om gull. TV 2-ekspert Nils Johan Semb mener duoen har pokerfjes, og at begge har ambisjonene i orden.

- Om det ikke er feigt, så synes jeg absolutt de bør ha ambisjoner om at de skal ta gull. Og de ambisjonene tror jeg de har, men at de pakker det inn og legger presset på Rosenborg.

Ordkløveri
Det er en vurdering Per-Mathias Høgmo er enig i. For selv om rivalene virker usikre på egne ferdigheter og gir trønderne favorittstempelet, legger ikke RBK-sjefen veldig stor vekt på det som kommer fra konkurrentene på denne tiden av året.

- Det blir bare sånn ordkløveri før seriestart. De forsøker å legge presset på andre, slår Høgmo fast.

Men han innrømmer at ting ser veldig bra ut på Lerkendal tre uker før seriestart. I vinter har laget kun tapt to av elleve kamper, og har en målforskjell på solide 26-9.

- Målsettingen vår er å være på topp til enhver tid. Vi er målfarlige og tette bakover, og det skal vi fortsette med, lover RBK-treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.