RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legger seg flat etter skandaleangrepet

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
- Jeg erkjenner at det var en dum handling, sier Steffen Thoresen.

Det var fire sekunder før slutt av andre periode i tirsdagens NM-sluttspillkamp mellom Lørenskog og Vålerenga at Steffen Thoresen totalt mistet hodet.

VIF-spilleren skal ha slått Lørenskogs Eerikki Koivu flere ganger i bakhode, og fortsatt angrepet mens backen lå nede på isen.

Hendelsen har vakt sterke reaksjoner i hockeymiljøet, og kampens dommer Ole Stian Hansen uttalte i etterkant at dette var noe av det verste han hadde sett på hockeyisen.

- En dum handling
Onsdag formiddag legger også både Steffen Thoresen og Vålerenga seg flate og ber om unnskyldning for det som skjedde.

- Slike ting har ikke noe å gjøre med sporten vår, og jeg erkjenner i ettertid at det var en dum handling. Jeg er lettet over å høre at det går bra med Koivu, og jeg håper han kan spille neste kamp i morgen, sier Steffen Thoresen i en pressemelding.

Rett etter kampen skal imidlertid Thoresen ifølge Romerikes Blad ikke ha vært fult så sympatisk i uttalelsene.

- Koivu har gått etter hodet til våre folk hele tiden, så noen måtte statuere et eksempel. Jeg tror ikke han gjør dette igjen. Han har skadet nok spillere. Han prøvde å ta meg også. Det er alt jeg vil si om den saken, sa Thoresen tirsdag kveld.

Vålerenga-manager Espen «Shampo» Knutsen tok også Thoresen i forsvar rett etter kampen.

- Jeg støtter det Thoresen gjorde fullt ut. Han finnen (Koivu er blitt norsk statsborger; red.anm.) har spilt stygt hele tiden, sa den tidligere NHL-proffen.

- Beklager hendelsen
Når gjør altså Oslo-klubben så godt de kan for å rette opp det dårlige inntrykket.

- Taklingen bakfra på Koivu er noe Thoresen ikke skal gjøre. Vi i Vålerenga ønsker ikke at sånne ting skal skje på ishockeybanen. Ishockey skal være en fysisk tøff sport, men det skal også være fair. Dette var dessverre ikke fair, opplyser klubben i pressemeldingen.

- Vålerenga Ishockey kan bare beklage hendelsen ovenfor Eerikki Koivu, og vi er selvsagt glade for å høre at det går bra med ham etter det som skjedde, fortsetter det.

Allerede torsdag møtes Vålerenga og Lørenskog til ny dyst i NM-sluttspillet, i det som kan bli en helt avgjørende kamp. Lørenskog leder nå 3-1 i kamper, og kan med seier sende Oslo-klubben hodestups ut av sluttspillet allerede i kvartfinalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere