*Nettavisen* Sport.

Legger seg flat for Gull-Rita

Sjefen for den tyske OL-troppen i Aten beklager nå alle negative uttalelser om Gunn-Rita Dahle etter OL-gullet i terrengsykling.

01.09.04 18:33

I et brev til toppidrettssjef Jarle Aambø og Olympiatoppen skriver Dr. Klaus Steinbach at han på vegne av Tysklands olympiske komité beklager alle negative medieuttalelser om den norske gullvinneren.

Det var Spitz’ ektemann og manager Ralph Schäuble som kom med uheldige uttalelser om Dahle i et intervju med det tyske nyhetsbyrået DPA. Intervjuet ble lørdag gjengitt i flere tyske aviser.

Selv om Schäuble aldri brukte ordet doping, konkluderte flere med at det var det han siktet til.

Steinbach presiserer i brevet at uttalelsene, som kunne tolkes som om Dahle er blitt god på ulovlig vis, kom fra personer som ikke var en del av den offisielle, tyske OL-troppen.

«Vi ønsker likevel å beklage uttalelsene. Sabine Spitz har ikke uttalt seg negativt om Gunn-Rita Dahle. Sabine Spitz har aldri forsøkt å dra Gunn-Rita Dahles profesjonalitet i tvil. Vi gratulerer henne med en flott gjennomført konkurranse og OL-gull», skriver Steinbach.

Godt samarbeid
Han avslutter brevet med å påpeke at Tyskland ønsker å fortsette sitt gode samarbeid med Norge og Olympiatoppen.

- Alle kommentarer om mulig dopingbruk er uheldig for norsk idrett. Selv om tyskerne påpeker at uttalelsene ikke kom fra noen i det tyske OL-systemet, tolker jeg likevel brevet som at de føler et visst ansvar og beklager det inntrufne, sier Aambø til NTB.

- Gunn-Rita har tatt et klart standpunkt mot doping, og vi forholder oss kun til positive dopingprøver. Hun er testet opptil 20 ganger i år, det bør tale for seg selv, mener toppidrettssjefen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.