Gå til sidens hovedinnhold

Lehmann sint på dommerne

Arsenal-keeper Jens Lehmann risikerer to kampers utestengelse etter episoden med Southamptons Kevin Phillips i desember. Nå fyrer han løs mot den engelske dommerstanden.

Gunners-målmannen er er siktet for upassende oppførsel etter å kastet ballen mot Phillips mot slutten av Arsenals 1-0-seier på St Mary's. Tyskeren hevder han ble sparket og dyttet av Soton-spissen, uten at Steve Dunn, en av Englands mest rutinerte dommere, grep inn.

Lehmann er innehaver av den tvilsomme rekorden som tidenes mest utviste keeper i Bundesliga. Nå er han i negativt søkelys også i England, og føler tydeligvis et sterkt behov for å ta til motmæle.

- Jeg synes Kevin er en trivelig fyr, men hvis en spiller prøver å slå keeperen tre-fire ganger i løpet av en kamp, er det for ille. Da må dommeren ta affære, sier Lehmann.

- Dette vil bare fortsette å skje, ikke bare med meg, men med andre keepere også. Jeg går alltid ut i feltet når det kommer innlegg, og får ikke nok beskyttelse fra dommerne. Alle prøver å dytte å slå, hevder tyskeren.

- I Tyskland er det annerledes. Der får spissen alltid gult kort hvis han angriper keeper. Jeg tror ikke det er noen andre målvakter i Premier League som er like aktiv i feltet som jeg. Det er fordi dommerne ikke beskytter oss.

Så spørs det om Lehmanns utspill stryker saken hans i forhold til FA.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre