Gå til sidens hovedinnhold

Lehne Olsen-dobbel da Lillestrøm slo Ranheim: - En av Eliteseriens beste spisser

Lillestrøm holdt på å kaste bort de tre poengene etter katastrofal markering på dødball, men Thomas Lehne Olsen (27) ble en reddende engel for gultrøyene.

LILLESTRØM - RANHEIM 2-1:
ÅRÅSEN (Nettavisen): Lillestrøm vant til slutt fortjent 2-1 mot Ranheim på Åråsen søndag kveld.

Lehne Olsen ble hjemmelagets store helt med sine to scoringer, mens Eirik Valla Dønnem sto for gjestenes nettkjenning.

Etter kampen er matchvinneren klar på at de tre poengene var fullt fortjent. Han er ekstra glad for at han kunne slå tilbake etter å ha bommet på straffe i første serierunde mot Stabæk.

- Det var godt å få revansjert det som skjedde på Nadderud sist, der jeg føler jeg kastet bort to poeng. Det var godt å bidra til årets første trepoenger, sier Lehne Olsen til Nettavisen.

Offside-feiring

Spissen var ifølge Eurosport den eliteseriespilleren som gikk flest ganger i offside forrige sesong. Kommentator Jørgen Klem brukte anledningen i pausen til å påpeke at spissen faktisk ikke var offside da han satte inn 1-0.

Etter den scoringen feiret han for øvrig med å «vinke for offside».

- Det var en litt morsom greie. VG lagde vel en offside-kavalkade av meg også, og den har jeg fått høre om mange ganger. Jeg slet med litt dårlig timing i løp og overtenning i startingen, så jeg har jo tenkt på at jeg må skjerpe meg der. Da kommer jeg til enda flere sjanser, sier han.

- Du kom til flust av sjanser i fjor, i tillegg til at du gikk en del i offside, så det er et potensial for å score mye her?

- Ja, og det er derfor jeg gikk til Lillestrøm, her kommer spissene til mange målsjanser. Og det vet jeg at jeg kommer til. Jeg må bare prøve å være kaldere i hodet enn jeg var i fjor, jeg var kanskje litt vill i avslutningsøyeblikkene, innrømmer spissen.

Nå har hedmarkingen, som scoret 12 mål i fjor, notert seg for tre mål på to runder og er foreløpig toppscorer i Eliteserien.

- Jeg har lyst til å score mange mål, og målet er at jeg klarer jeg å score flere enn i fjor. Det hadde vært morsomt, men det viktigste er at laget tar flere poeng, sier han.

- En av Eliteseriens beste spisser

Lillestrøm-back Simen Rafn er full av lovord om sin lagkamerat etter kampen mot Ranheim.

- Jeg har sagt i hele vinter at han kommer til å score mye i år. Og det er ikke vits å gå tilbake på det nå, sier Rafn til Nettavisen.

- Han er en av Eliteseriens beste spisser, og i dag viser han det igjen, legger han til.

Tobias Salquist føyer seg i rekken av lagkamerater som hyller Lehne Olsen etter de to scoringene.

- Han er god, og det visste vi godt. Jeg synes han sløste mye i treningskampene i vinter, men det har han åpenbart gitt seg med, spøker han overfor Nettavisen.

LSK-trener Jørgen Lennartsson var naturligvis full av lovord om Lehne Olsen etter tomålskampen. Men det var ikke målene som gledet mest.

- Personlig er jeg enda mer imponert av hans defensive innsats. Han gjør en fantastisk jobb som spiss for å presse Ranheims midtstoppere og drepe deres ingangsettelser. Det var veldig viktig for oss å ta dem høyt og sette et aggressivt press. Og for at det skal fungere må vi ha midtspisser som gjør den defensive jobben og forstår hvordan man skal presse. Det gjorde Thomas, roser Lennartsson.

LSK har nå fire poeng etter to kamper. Ranheim har åpnet sesongen med to strake tap. Det var derfor to trenere med varierende humør som møtte pressen etter søndagens kamp.

- Vi var klart best og burde scoret flere, sier Lennartsson til Nettavisen.

- Vi ble straffet på akkurat det vi skulle unngå å bli straffet på i dag. Vi er Nord-Europas dårligste lag med ballen i lufta, så vi strever fryktelig her og blir tatt veldig i duellspillet, sier Ranheim-trener Svein Maalen.

LES: Kampen minutt for minutt

Det var Lillestrøm som åpnet kampen best, og det var gultrøyene som skapte kampens første farlighet. Etter fem spilte minutter kontret Lillestrøm da Thomas Lehne Olsen ble brystet fint fri av Ebiye Moses. Spissen la ballen videre til den svenske nysigneringen Daniel Gustafsson, som vendte opp og skjøt rett utenfor målet til Even Barli.

Ny Lehne-scoring

Det skulle bare gå 14 minutter før LSK tok ledelsen. En innsvinger fra Frode Kippe landet på pannebrasken til Daniel Pedersen, som headet videre inn i feltet. Moses var smart og lot den passere forbi, og der ventet Lehne Olsen som på kontant vis satte inn 1-0-scoringen fra syv-åtte meter.

Hedmarkingen har nå scoret i to kamper på rad, og fjorårets LSK-toppscorer har, til tross for straffebommen sist, fått en god start på sesongen.

Haakenstad med soloraid

Lillestrøm holdt på å doble ledelsen da Mats Haakenstad la ut på langtur og dro av Mads Reginiussen etter 26 minutter på imponerende vis, men avslutningen fra langt hold gikk i tverrligger og over.

Hjemmelaget kjørte kampen totalt på Åråsen den første omgangen, og Ranheim var heldige som ikke slapp inn enda et mål da Kristoffer Ødemarksbakken dro seg løs i feltet etter en halvtime og fant Alex Dyer med en fin pasning.

Dessverre for LSK fikk ikke nykommeren særlig kontroll på kula, og den tamme avslutningen dalte over. Dermed sto det bare 1-0 da dommer Tore Hansen blåste av til pause.

- Jeg er misfornøyd med at vi ikke leder mer, sa Lennartsson til Eurosport i pausen, og andre omgang var bare fire minutter gammel da svenskens frykt ble reell.

- Rett og slett flaut

På en corner finn Ranheims Eirik Valla Dønnem stige til værs helt umarkert på bakre stolpe, og Marko Maric var sjanseløs på den knallharde headlingen fra fem meter.

- Det er rett og slett flaut av Lillestrøm. Hvor er markeringen? Ingen steder, påpekte Eurosports Jørgen Klem etter utligningen.

Lillestrøms forsvarsspillere tar selvkritikk etter situasjonen.

- Det er selvfølgelig ikke godt nok, og det der må aldri skje, det der, sier Tobias Salquist til Nettavisen når vi viser ham et bilde av markeringssvikten.

- Det er ikke sånn vi vil se ut. Det er en sone som ikke var intakt der, og vi må se nærmere på det på video. Det så veldig enkelt ut, og jeg tror kanskje jeg også kunne lagd en sjanse ut av det, spøker LSK-back Simen Rafn.

Lennartsson forklarer at Lillestrøm spiller en kombinasjon av sone- og mannsmarkering på defensiv dødball, og at søndagens baklengsmål kom som følge av en misforståelse.

- Uansett om man bare spiller sone, bare spiller med mannsmarkering eller

Men 5829 tilskuere i vårsola på Åråsen fikk se LSK slå raskt tilbake. Etter en klønete pasning fra Even Barli havnet ballen hos Daniel Pedersen, som oppfattet situasjonen raskt og slo ballen over stopperne og inn til Lehne Olsen. Han tok ballen med seg på brystkassa før han dunket den i nettet på vakkert vis. En strålende scoring av LSK-spissen, og vips sto det 2-1 til Lillestrøm.

Minuttet senere kunne RBK-eiendommen Olaus Skarsem utlignet da han fikk skyte upresset fra 15 meter, men avslutningen gikk rett utenfor.

LSK hadde god kontroll på kampen etter dette, og kampen ebbet til slutt ut på 2-1. Det var etter spill og sjanser et fullt fortjent resultat.

- Å starte med tre poeng på hjemmebane i første kamp. Det kan ikke bli så mye bedre enn det, sier Rafn til Nettavisen.

Lillestrøm fortsetter nå sesongen med bortekamp mot Sarpsborg 08 søndag 14. april. Ranheim tar imot Haugesund på hjemmebane samme dag.

Kommentarer til denne saken