Gå til sidens hovedinnhold

Lehne Olsen reddet poeng for Lillestrøm etter «pinlig» første omgang

Tobias Salquist slaktet eget lag i pausen av oppgjøret mot Strømsgodset.

STRØMSGODSET-LILLESTRØM 1-1

Det var duket for en ny viktig kamp i bunnstriden i Eliteserien søndag ettermiddag. Strømsgodset, på kvalikkplassen med 23 poeng før kveldens kamp, tok imot Lillestrøm med fire poeng mer på Marienlyst i Drammen.

Hjemmelaget tok tak i kampen fra start på eget gress og skapte kampens første sjanse etter ti minutter. Et innlegg ble klarert og endte opp ute i beina til Lars Vilsvik som banket til fra 18 meter. Skuddet var hardt, men Lillestrøm-keeper Marko Maric var med på notene og slo ballen vekk.

Lillestrøm måtte gjøre et tidlig bytte etter at Daniel Pedersen måtte gi seg allerede etter elleve minutter med en skade.

Gjestene slet i det hele tatt med å skape det helt store og hang ikke med spillemessig. Det fikk Lillestrøm-stopper Tobias Salquist til å fyre på alle sylindre i pausen.

- Jeg har aldri spilt så dårlig. Det er pinlig. Vi har ikke kontroll på en skit. Vi er altfor langt fra oss selv. De pisser på oss, freste Salquist i pauseintervjuet til Eurosport.

Les også

Ødegaard med fikst forspill til målet som trygget ny Real Sociedad-seier

Ropte på straffespark

Kun minuttet etter gjestenes bytte var Lars Jørgen Salvesen frempå. Spissen stusset ballen på mål og sendte Maric ut i strekk. Også denne gangen avverget keeperen, denne gangen til corner.

Samme mann fikk en ny mulighet etter 24 minutter. Etter et lite veggspill med Herman Stengel fikk spissen litt rom. Avslutningen fra kort hold dunket i stolpen og ut.

- Han smeller den i stanga Lars Jørgen Salvesen. Fint spill av Strømsgodset. Den er så nære som det går an å komme uten at den går i mål, utbrøt kommentator Anne Sturød hos Eurosport.

Etter 27 minutter skulle endelig Lillestrøm true hjemmelagets mål ordentlig. Daniel Gustafsson satte på turboen i bakrom og snappet ballen i duell med en utrusende Martin Hansen.

I duell med Duplexe Tchamba ble Gustafsson forstyrret i skuddøyeblikket.

Bortelaget ropte på straffe, men dommer Tore Hansen så ikke noe galt i situasjonen og Strømsgodset ryddet unna.

- Det er veldig bra, men vi må gjøre et mål, oppsummerte Salvesen til Eurosport i pausen.

Forrykende start

Bedre skulle det heller ikke bli for Lillestrøm etter pause. Omgangen var ikke mer enn sekunder gammel da Stengel fant Moses Mawa på løp.

Spissen som kom til Strømsgodset i sommerens overgangsvindu var kald og god alene med keeper.

Mawa trillet ballen inn i det lengste hjørnet fra litt skrått hold.

Etter 50 minutter fikk Lillestrøm en gyllen mulighet til å utlikne gjennom Aleksander Melgalvis. Fredrik Krogstad la inn fra venstre og Melgalvis satte bredsiden til ballen fra fem meter. Under press fra Tchamba fløy ballen over tverrliggeren.

Mawa kom til nok en sjanse etter 69 minutter, men spissen maktet ikke å få ballen bak en for dagen god Maric i Lillestrøm-målet.

Så skulle endelig Lillestrøm vise seg frem. Thomas Lehne Olsen ble spilt fri i bakrom og var kald alene med keeper. Med litt press fra Tchamba trillet spissen ballen til side for en utrusende Hansen til 1-1.

Ingen ville tape

Lagene følte på hverandre de siste minuttene av oppgjøret og det var tydelig at ingen av lagene ønsket å tape kampen.

Strømsgodset presset på for det viktige seiersmålet, men hjemmelaget lyktes ikke med å sette den avgjørende scoringen.

Dermed blir Drammens-klubben liggende på kvalifiseringplassen inntil videre. De kan dog bli passert av både Sarpsborg og Mjøndalen om de vinner sine kamper senere denne serierunden.

Lillestrøm ligger fire poeng foran Strømsgodset med 28 poeng. Neste helg kommer Vålerenga på besøk til et forrykende rivaloppgjør på Åråsen.

Les også

Stabæk tok tre viktige poeng - Vålerenga uten seier på elleve kamper

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken