*Nettavisen* Sport.

Lei av å bli kalt nydelig

Foto: Clive Mason / Getty Images

- Ikke kall meg «gorgeous», sier den nye tennisyndlingen Julia Görges.

24.06.11 13:37

Navnet hennes skrives «Goerges» på engelsk, noe som ifølge Daily Mail får engelsktalende dommere, journalister og spillere til å forveksle det med ordet «gorgeous», som betyr «nydelig».

Den tyske 22-åringen har for lengst fått kallenavnet «gorgeous Görges». Det er nok ikke for å irritere henne, men heller fordi hun jo faktisk er nydelig.

- Klarer ikke uttale det
Den engelske avisen hevder at hun under sin andrerundekamp i Wimbledon så seg nødt til å korrigere dommerens uttale av navnet hennes.

Dommer Graeme Jones' diverse uttaler av navnet hennes lå nemlig nærmere «Gorgeous» enn «Görges». Til slutt fikk hun nok, gikk over til Jones og forklarte ham hvordan navnet skal uttales.

Hun misliker nemlig kallenavnet, selv om de fleste nok ville sett på det som smigrende.

- Helt ærlig, jeg liker det ikke. Det er bare det at folk av og til leser navnet mitt og ikke klarer å uttale det fordi de aldri har hørt det før. Spesielt i Amerika. Du kan spøke med det én gang, men du trenger ikke å gjøre det tre eller fire ganger på rad. Det begynner virkelig å irritere meg, sier Görges ifølge Daily Mail.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Julian Finney / Getty Images

Utseendet vinner ikke kamper
Görges vil bli kjent for tennisferdighetene sine, ikke utseendet.

- Jeg er ikke den typen jente som forsøker å gjøre seg mer glamorøs. Jeg vil vise hva jeg kan i tennis og det har ingenting å gjøre med hvordan du ser ut på banen. Du vinner ikke kamper av å se bra ut.

Irritasjonen til tross; hun klarte likevel å fokusere nok på spillet til å slå motstanderen, Mathilde Johansson, i to strake sett i andre runde. Den tyske jenta vant 7-6, 6-2 og er klar for tredje runde.

16-seedede Görges møter 24-seedede Dominika Cibulkova fra Slovakia i tredje runde.

Görges er også videre i doubleturneringen i Wimbledon. Hun spiller sammen med Maria Kirilenko fra Russland, og det står 1-1 i sett når kampen mot Tsvetana Pironkova og Chanelle Scheepers fortsetter fredag. Kampen ble avbrutt torsdag kveld.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.