Gå til sidens hovedinnhold

Lei av å være nest best

Oslo Volleys damer er ikke fornøyd med å leve i skyggen av Koll. Men trener John Walstad mener rivaliseringen har gjort laget hans bedre.

Ekeberg: I går feide Oslo Volley bunnlaget OSI av banen med 30. Etter å ha slitt litt i første sett, som de vant 2523, var det ingen tvil om hvor poengene ville havne.

Etter seieren over OSI er Oslo Volley nummer tre på tabellen, à poeng med BSI på andreplass. Koll er som vanlig på toppen av tabellen, og detroniseringen som Walstad har kjempet for, har uteblitt.

Men Walstad krediterer Koll for det arbeidet de har gjort for norsk volleyball.

Uten Koll ville vi trodd at vi er bedre enn vi er. Jeg er glad for at Koll har lagt lista. De ble jo nordiske mestere.

Stabile

Vi er lei av å være en evig toer, men vi har tatt et skritt nærmere Koll denne sesongen, sier Walstad.

De seks beste lagene i serien går til sluttspillet. Lag tre til seks møtes i kvartfinalen, mens de to beste går rett til semifinale. Walstad håper Oslo Volley kommer i den sistnevnte kategorien.

Vi har trent og utviklet fysiske kapasiteten til spillerne, og er mer stabile nå enn før. De fleste på laget har spilt her i trefire sesonger, mens Koll har en gjennomsnittsalder som er ti år høyere enn vår. Det har mye å si.

Hjemme mot Koll

Når det gjelder spillere som flytter til Oslo, har Oslo Volley vært overgangsvinneren. Men Koll har hentet spillere som fortsatt bor utenbys, som Janne Kongshavn og Unn Kvendseth. Etter denne sesongen gir Kolls veteran Siri Øverjordet (39) seg, samtidig som lagets trener Neven Kuresevic slutter. Han går over til å trene firbeinte, etter å ha kjøpt en kennel på Kornsjø ved svenskegrensen.

Slutter Neven? Det visste jeg ikke, kommenterer Walstad.

Dermed blir det slutt på de friske, verbale duellene mellom Walstad og Neven Kuresevic.

Oslo Volley har igjen Koll hjemme i serien (11.februar), men Walstad håper å møte dem enda en gang i løpet av sesongen.

I sluttspillfinalen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien