RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lei av å være syndebukk

Foto: AFP/ Scanpix
Sist oppdatert:
For to år siden skapte han fotballskandale i Parken. Nå gir supporteren fotballforbundet i hjemlandet store deler av skylda.

Få glemmer scenene fra Parken i København 2. juni 2007. Danmark hadde snudd 0-3 til 3-3 i EM-kvalifiseringskampen mot erkefienden Sverige – før Christian Poulsen serverte svenskene straffespark med et velrettet slag i magen på Markus Rosenberg.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

I sekundene etterpå ble dommer Herbert Fandel angrepet av en beruset tilskuer – og skandalen var et faktum. Tyskeren sendte lagene i garderoben og nektet å gjenoppta kampen.

Sverige ble tilkjent seieren med 3-0, og den danske tilskueren var på et øyeblikk landets mest forhatte mann. Nå slår han tilbake.

Dårlig sikkerhet?
Supporteren, som har sonet fengselsstraff i kjølvannet av episoden, mener det danske fotballforbundets sikkerhetsopplegg sviktet denne junikvelden i Parken.

– Kampen mot Sverige var jo et oppgjør mellom arvefiender, så man må forvente det verste av tilskuerne, sier han til dansk TV2.

– Jeg var så full at jeg vil påstå enhver vakt ville ha stoppet meg – hadde det bare vært noen der. Og ettersom forbundet var arrangør av kampen, må de bære ansvaret for at jeg kom inn på banen. Derfor er det i min verden helt feil at de nå saksøker meg for to millioner kroner, tilføyer mannen.

Han mener videre at forbundet bruker han som syndebukk.

– Det er som om jeg skal ta skylda for noen andre. Noen har behov for å vaske hendene sine.

Her kan du se angrepet. Artikkelen fortsetter etter videoen.

Hemmelig adresse
Mannen bor nå på hemmelig adresse i Sverige – men er fortsatt sterkt preget av det han kaller sitt eneste feiltrinn som voksen.

– Det er menneskelig å feile, det skal man huske. Og husk også at ingen kom til skade. Så selv om jeg begikk en gal handling, forstår jeg ikke hvorfor folk ikke kan la meg gå videre med livet mitt, sier han – og tilføyer:

– Jeg kan ikke bruke resten av livet mitt på å skjule meg. Jeg blir minnet om episoden hver dag, og jeg tenker på den hver eneste dag. Livet mitt har endret seg markant.

Dansken ble først dømt til 30 dagers betinget fengsel og 40 dagers samfunnstjeneste for episoden i Parken, men stadsadvokaten anket saken. I den endelige dommen ble mannen dømt til 20 dagers fengsel.

– Fortsatt idiot
Om hovedpersonen fortsatt husker skandalekvelden for to år siden godt, har ikke akkurat de øvrige aktørene på gressmatta glemt den heller.

Den danske ringreven Jon Dahl Tomasson ergrer seg fortsatt over at sjansen for å komme til EM i Sveits og Østerrike glapp som følge av nederlaget.

– I min verden tilgir man folk når de har begått en feil. Men jeg må innrømme at jeg må grave dypt i dette tilfellet. Han var en idiot den gangen, og det er han fortsatt i min verden, sier han. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere