RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lei prat om kunst og snøvær

(FOTO: TOR RICHARDSEN/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Branns Eirik Bakke går langt i å antyde at Tromsø drar fordel av sitt vanskelige klima. Det fnyser Ole Martin Årst av.

TROMSØ (Nettavisen): Tromsø – Brann 3-1:

- Det var akkurat som om Tromsø hadde bestilt snøvær til kampstart, smiler Bakke, og mener jobben ble forferdelig vanskelig for bergenserne.

Kan ikke påvirke været
Ole Martin Årst er oppgitt og lei av å skulle forsvare kunstgress eller nedbørsmengder.

- Nå har jeg stått her etter hver eneste hjemmekamp vi har spilt etter at Alfheim fikk kunstgress, og svart på spørsmål om vi drar fordel av underlaget. Hadde vi spilt på naturgress i dag, og det hadde vært gjørmeføre, så hadde det selvsagt blitt påstått at vi hadde dratt fordel av dét også. Det er bare tull! Været kan vi heller ikke gjøre noe med. Vi kan trene, og konsentrere oss om å spille fotball, mener han.

Generelt mener Årst at det fokuseres for mye på utenomsportslige ting i den norske fotballen.

Utenomsportstlig fokus
- Dette har sannsynligvis media mer ansvar for enn spillerne. Når min eget tannpine blir en nyhetssak i riksmedia, så synes jeg det vitner om at vi er litt ute å kjøre i forhold til hva som er viktig og ikke. I forrige uke var vi i Tromsø rammet av influensa, men ærlig talt er det jo ikke noen sensasjon med forkjølelse på høsten, er det vel, spør Årst retorisk.

Men drar Tromsø fordel av å kunne spille hjemmekampene i værforhold som er fremmed for motstanderne? Sigurd Rushfeldt vet ikke hva han skal svare.

- Jeg vet i alle fall at jeg selv trives langt bedre med å spille i solskinn enn i regn eller snøvær, for å si det sånn¿

- Ville vunnet uansett
Eirik Bakke er forferdelig skuffet etter nederlaget i Tromsø, selv om både han og lagkameratene var forberedt på tøffe tak.

- Jeg føler at vi er et bedre lag enn Tromsø, og da er det naturligvis kjedelig å tape. Jeg vet ikke engang om jeg synes Tromsø fortjente seieren, men de var bedre enn oss i de avgjørende fasene, sier Bakke.

Årst fnyser igjen.

- Vi var ikke like god hele kampen igjennom. Men vi var bedre enn Brann. Og i dag hadde vi slått Brann også om kampen hadde vært spilt i 20 grader og solskinn, mener han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere