Gå til sidens hovedinnhold

Lei skade for Edvald

Fikk nedslående nyhet i forkant av sykkelhøytiden.

Etter 298 kilometer mellom Milano og Sanremo, hadde vel Edvald Boasson Hagen på et punkt smerter i omtrent hele kroppen.

I tillegg til magetrøbbelet han slet med, merket han også smerter i akillessenen. 22-åringen tenkte at smertene sikkert kom til å gå over, men fikk en ny føling med problemene i dagene etter rittet.

Mandag tok Team Sky-rytteren turen innom Olympiatoppen på Sognsvann for å finne ut hva som egentlig er galt fatt i den spreke sykkelkroppen.

- Jeg har pådratt meg en betennelse i akillesen, forteller Boasson Hagen til procycling.no.

- Det er ikke så galt, men det gjør litt vondt. Jeg har fått beskjed om holde beina så smått i gang, men jeg må ta det med ro de neste dagene. Jeg håper det går over av seg selv.

- Håper å sykle begge to
Det er selvsagt aldri passende for en proffsyklist å pådra seg småskader. De neste tre ukene venter til alt overmål de to største endagersklassikerne (Flandern rundt 4. april og Paris-Roubaix 10.) denne sesongen.

Allerede onsdag skal Boasson Hagen etter planen returnere til Belgia. Da var planen å finpusse noen avgjørende punkter i Flandern rundt-løypa. Til helga sykles både E3 Prijs-Vlaanderen og Gent-Wevelgem i det samme området.

- Jeg har ikke diskutert deltakelsen i E3 og Gent-Wevelgem med Sky-ledelsen ennå. De får ta en titt på det når jeg ankommer Belgia og så ta avgjørelsen. Jeg håper i hvert fall å sykle i Gent, men helst kjører jeg begge to. Dette er kanskje ikke de viktigste rittene i år, men det er selvsagt artig å stille til start.

Nordmannen er tittelforsvarer i Gent-Wevelgem. Denne sesongen har rittet flyttet seg ut av påskeuka og avholdes i stedet den siste helga i mars.

Er han for gammel?
- Hva kan utløse slike plager for din del?

- Det er nok totalbelastningen. Jeg har ikke byttet sko, eller noe sånt. Jeg begynner vel å bli gammel, fleiper 22-åringen.

I første omgang håper han å holde smertene i sjakk ved å benytte betennelseshemmende middel. Dersom det ikke hjelper, henger nok helgas ritt i en tynn tråd for Sky-rytterens del. Ved avlastning vll tilstanden vanligvis bedres i løpet av noen dager, men en full rehabilitering kan ta flere måneder.

Du kan lese mer om betennelse i akillessenen her!

Les flere nyheter på procycling.no!

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her