RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Lei skadesmell for Canada

Sist oppdatert:
Canada er - som vanlig - favoritter foran en internasjonal storturnering som World Cup. Men skadeforfallene begynner å bli plagsomt mange. Nå har også Chris Pronger trukket seg.

Chris Pronger er kanskje verdens beste back - i alle fall en av kandidatene til en slik tittel - og var et selvfølgelig valg for manager Wayne Gretzky i det canadiske uttaket.

Mandag kveld meldte han forfall på grunn av en skade, melder Associated Press. Det er uvisst hva slags skade det er snakk om, og omfanget av den er heller ikke kjent.

Inn kommer stortalentet Jay Bouwmeester fra Florida Panthers.

- Vi er skuffet over at Chris ikke kan være med. Men det gir et av Canadas unge og fremadstormende talenter en flott mulighet, sa Gretzky, og la til:

- Når du kan erstatte en spiller som Chris med en spiller som Jay, viser det hvor mange gode spillere vi har i dette landet.

Tidligere har Ed Belfour, Rob Blake og Steve Yzerman også trukket seg på grunn av skade. Sammen med Pronger spilte alle disse stjernene da Canada vant OL-gull i Salt Lake City.

Canada møter USA i sin første kamp i World Cup 31. august.

Canadas lag: Jose Theodore, Martin Brodeur, Roberto Luongo (målvakter), Eric Brewer, Adam Foote, Scott Hannan, Ed Jovanovski, Scott Niedermayer, Wade Redden, Robyn Regehr, Jay Bouwmeester (backer), Shane Doan, Kris Draper, Simon Gagné, Dany Heatley, Jarome Iginla, Vincent Lecavalier, Mario Lemieux, Kirk Maltby, Patrick Marleau, Brenden Morrow, Brad Richards, Joe Sakic, Ryan Smyth, Martin St. Louis og Joe Thornton (forwards).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere