LEICESTER - NEWCASTLE 2-4:

Leicester har lenge hatt stø kurs mot en topp fire-plassering i Premier League og spill i Champions League neste høst, men nå begynner det å spøke for klubben.

Fredag kveld gikk Brendan Rodgers' menn på et ydmykende tap for Newcastle hjemme på Kings Power Stadium og dermed kan lagene bak knappe innpå.

I trøbbel

Leicester blir nemlig stående på 63 poeng på grunn av tapet og dermed er de innen rekkevidde for flere bak, spesielt Chelsea, West Ham og Tottenham.

Også Liverpool, som nå har to kamper mindre spilt enn Leicester, har med sine 54 poeng muligheten til å komme helt opp i ryggen om de vinner sine kamper til gode.

I tillegg har Leicester en tøff avslutning på sesongen. Rodgers' menn møter Manchester United, Tottenham og Chelsea i de tre siste ligakampene.

Newcastle tok ledelsen etter 22 minutter ved formspilleren Joe Willock. Han scoret i sin fjerde kamp på rad da han snappet ballen fra en ukonsentrert Caglar Soyuncu og stormet mot mål. Alene med Kasper Schmeichel holdt han hodet kaldt.

Drøye ti minutter senere kom gjestenes andre mål. Matt Ritchie slo en corner og i feltet var Paul Dummett suveren og stanget ballen i nettmaskene.

Wilson scoret to

I andre omgang ble det Callum Wilson-show. I det 64. minutt ble spissen spilt fram. Han dro seg forbi en ryggende Schmeichel og scoret sitt første mål siden 30. januar.

Mål nummer fire var også signert Wilson etter 73 minutters spill. Leicester hang ikke sammen defensivt og Miguel Almiron serverte en strålende pasning inn bak Wesley Fofana. Wilson avsluttet først i stolpen, men satte returen i garnet.

Ti minutter før slutt fikk hjemmelaget en redusering ved Marc Albrighton. Vardy var nest siste på ballen og så ut til å spille mot Kelechi Iheanacho, men han hoppet over og da kom Albrighton i stor fra og limte ballen opp i krysset på herlig vis.

Nevnte Iheanacho var på plass noen minutter senere og fikset vertenes andre mål for kvelden, men til tross for en sterk sluttspurt kom ikke vertene nærmere.

Sluttresultatet betyr at Newcastle kan begynne å planlegge for en ny sesong i Premier League. Klubben har nå 39 poeng og en luke på 12 poeng ned til nedrykksplass. Steve Bruces menn har én kamp mer spilt enn mange av rivalene på nedre halvdel av tabellen, men er likevel så godt som sikret ny kontrakt i toppdivisjonen.