LEICESTER - SHEFFIELD UNITED 2-0

I et oppgjør hvor Sheffield United slet med å skape de store sjansene, og Sander Berge ble byttet ut midtveis i oppgjøret, var det en 19-åring på Leicester som imponerte mest.

Mål fra Ayoze Perez og Demarai Gray skulle vise seg å bli avgjørende, og nå spøker det for Europa-mulighetene til Chris Wilder og Sheffield United.

Debutanten hylles

I oppgjøret som ingen av lagene hadde råd til å tape, var det en fartsfylt åpning vi ble servert fra King Power Stadium.

Innen kvarteret var gått, hadde både Jamie Vardy og Ayoze Perez notert seg for gode muligheter.

Les også: Målscoreren hardt ut mot lagkameratene i pausen: - Vi er sirup

Hjemmelaget var i stor grad det førende laget før hvilen, og etter en liten halvtime fikk de også belønning for strevet.

En svært lur pasning fra Luke Thomas havnet i føttene til Perez, som hamret inn Leicesters ledelse med et godt plassert volley-skudd. 19 år gamle Thomas erstattet Ben Chilwell for anledningen, og høstet lovord fra flere hold.

- Harvey Barnes og Luke Thomas har vært enorme nedover venstresiden til Leicester. Dette ser ut til å bli en vanvittig debut for unggutten. Ben Chilwell har ikke vært savnet i kveld, sa BBC-ekspert, Alistair Morgan.

- Har Leicester allerede funnet Ben Chilwells arvtager?, funderte The Athletic-journalisten, Liam Twomey på Twitter.

Komfortable Leicester

Sheffield United belaget seg i stor grad på å slå lange baller, noe som viste seg å være lite effektivt mot Leicesters høyreiste trebacks-linje. Der raget som regel Wes Morgan og Johnny Evans høyest.

I pausen ble Sander Berge hektet av, etter en ikke veldig imponerende førsteomgang. Chris Wilder gjorde faktisk tre bytter i pausen, i et håp om å få mer energi i sitt lag - uten at det ga umiddelbare resultater.

Etter hvilen var det igjen Revene som tok initiativet, og Vardy kunne fort ha doblet ledelsen til hjemmelaget med sitt skuddforsøk i det 50. minutt - men ballen traff feil side av metallet.

Les også: Leeds kan juble for opprykk fredag

Bare minutter senere spilte samme mann Harvey Barnes i god skuddposisjon, men Dean Henderson vartet opp med en solid redning i den situasjonen.

Det roet seg etterhvert på King Power denne torsdagen, og Leicester så etterhvert svært komfortable ut i alle spillets faser. Sheffield United så kanskje noe farlige ut på dødballer, og Kasper Schmeicel måtte i aksjon ved et par anledninger.

Ti minutter før kampslutt scoret innbytter, Demarai Gray, Leicesters andre scoring - og med det gikk siste rest av luft ut av Sheffield United.