Gå til sidens hovedinnhold

Leicester snøt Manchester United for seieren med en spiller utvist

To fulltreffere fra Juan Mata ikke nok for dominant bortelag.

LEICESTER - MANCHESTER UNITED 2-2:

Juan Mata scoret to ganger og snudde fra 0-1 til ledelse for Manchester United borte mot Leicester lørdag.

Og selv om Daniel Amartey ble utvist med to gule kort med 20 minutter igjen holdt det ikke inn for gjestene.

Midtstopper Harry Maguire utlignet nemlig til 2-2 fire minutter ut i tilleggstida. Samme mann sølte bort en stor mulighet rett før lagene byttet side.

Poengdelingen var likevel et aldri så lite ran. I alle fall om en tar for seg alle de store sjansene til Manchester United.

- Det er helt utrolig at Manchester United går av banen i dag uten å score flere enn to mål. De har kjempestore sjanser, bommer på åpent mål og tar ikke kontringene helt på slutten. Og det straffer seg, kommenterte Simen Stamsø Møller i TV 2s studio.

- Latterlig store sjanser

Beskrivelsen var ikke helt ulik den United-manager José Mourinho kom med overfor Sky Sports etter kampslutt.

- Jeg vet ikke hvordan vi ikke vant. Vi misset på ufattelige sjanser. Jeg vil si det var nesten latterlig store sjanser, og så helt på slutten av kampen gjør vi en stor feil defensivt, oppsummerte Mourinho.

Portugiseren hevder også at han sa til spillerne sine halvveis at kampen var enkel å vinne.

- Alle vet vi burde scoret fire, fem eller seks, men i stedet ble det 2-2.

- Vi ble straffet for feilene våre. Dette var en enkel kamp å vinne. Vi gjorde alt for å klare det. Men vi ga bort store sjanser. Det var barnslige balltap. Så enkelt. Det var barnslig i feltet deres og i vårt felt. Vi ble straffet med to poeng, tilføyde Mourinho.

Et frisparkmål fra Mata i andre omgang så lenge ut til å gjøre jobben for Manchester United. Men med mål imot på overtid er luka opp til ubeseirede Manchester City nå økt til 13 poeng før neste runde spilles i julehøytida.

Tabelltoeren i Premier League spilte seg fram til eventyrlige muligheter også utenom scoringene, men manglet litt flyt i avslutningsfasen.

Midtspiss Romelu Lukaku spilte blant annet fram lagkamerater til muligheter aleine med Kasper Schmeichel ved tre anledninger i andre omgang uten at det ble scoring.

Leicesters burvokter slapp muligens også billig unna da han unngikk straffespark imot i en situasjon mot innbytter Marcus Rashford.

Leicester-spesial

Det var dermot Jamie Vardy som sto for kampens første nettkjenning etter 27 minutter. England-spissens 50. mål i Premier League-sammenheng var av den enkle sorten, og på samme tid helt etter den gode og gamle suksessformelen til Leicester.

Wilfried Ndidi feiet en høy ball avgårde fra langt inne på egen banehalvdel, etter en støttepasning fra nettopp Vardy. Riyad Mahrez la på sprang i løpsduell mot Chris Smalling, og Leicester-profilen fikk etter hvert tatt ned ballen.

Mens Smalling ble stående passiv i påvente av Mahrez' neste trekk, ventet algerieren på andre angrepsbølge og kontringsspesialist Vardy. Mahrez spilte deretter en perfekt vektet ball til venstre for seg selv.

Phil Jones var ikke i nærheten av å følge Vardy på fart og spissen plasserte enkelt inn 1-0 med bredsida.

Etter spill og sjanser var ikke ledermålet etter knappe halvtimen helt fortjent. Men Manchester Uniteds manglende årvåkenhet i forsvarsspillet ble også tydelig i flere av trekkene i forkant.

Offensivt fortsatte José Mournhos røde djevler likevel å flytte ballen og skape trøbbel for hjemmelaget. Etter 40 minutter fant Juan Mata rom ute hos Anthony Martial på venstre flanke.

Innleggsforsøket fra franskmannen skiftet noe retning i Danny Simpson, før ballen havnet hos Jesse Lingard.Sistnevnte slo tilbake til Mata som sendte ballen forbi både stopperparet til Leicester og målvakt Schmeichel.

Maguire-miss

Harry Maguire burde ha gjort en bedre jobb da han fikk ballen rett foran Manchester Uniteds mål like før pausen. Men midtstopperens mottak sto ikke i stil med frisparket Marc Albrighton slo inn i forkant.

Da lagene hadde vært i garderoben tok det rundt sju minutter før den neste store målsjansen kom. Den tilfalt Leicesters venstreback Christian Fuchs.

Vertskapet fikk Manchester United-forsvaret i ubalanse, og igjen var Riyad Mahrez sentral. Mannen med den bleike manken slo et farlig innlegg fra høyre. Det nådde helt fram til Fuchs på motsatt side av feltet. Avslutningen gikk mot mål, men Victor Lindelöf fikk blokkert.

Bortelagets mulighet på en påfølgende kontring var enda større. Romelu Lukaku spilte glimrende igjennom til Anthony Martial, forbi en rekke blåkleddde som bare glanet på ballen. Uniteds hurtige kantspiller hadde bare Kasper Schmeichel å overliste, men blåste ballen høyt over.

Heller ikke Jesse Lingard, som traff stolpen, eller andre United-spillere maktet å trygge ledelsen etter frisparkmålet til Juan Mata.

Det ble kostbart for både Manchester United og dem som håpet på mer spenning i toppen av Premier League før den tette spilleplanen i jula.

Kommentarer til denne saken