*Nettavisen* Sport.

Leie av hele OL

Foto: (foto: scanpix)

Frode Andresen og Halvard Hanevold gleder seg stort til vinterlekene i Torino er over.

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): - Jeg reiser hjem fra OL søndag morgen, og skal ha en friuke før neste verdenscuprenn. Det skal bli skikkelig godt å komme hjem etter å ha vært sammenhengende borte fra Norge siden 1. januar, sier Frode Andresen til TV 2 Nettavisen.

På grunn av frykt for å bli smittet av sykdommene som har herjet i de italienske alpene under hele OL, har skiskytterne stort sett holdt seg inne på hotellrommet i San Sicario utenfor konkurranser og trening.

Nye ansikter
- Jeg gleder meg til å se noen andre ansikter, for å si det sånn. De eneste vi har truffet er jo dere i pressen og de vi har trent sammen med. Nå gleder jeg meg til å være sammen med venner og øvrig familie, mener Andresen, som tok bronsemedaljen på OL-sprinten.

Halvard Hanevold er helt enig med lagkameraten på landslaget. Skiskytterveteranen med bronse på normaldistansen og sølv på sprinten på merittlisten under OL, kan nær sagt ikke vente på å kunne flytte ut av hotellrommet i den vesle landsbyen San Sicario i fjellområdet snaut to timer fra Torino.

- Det skal bli så ubeskrivelig deilig å endelig kunne skifte fokus. I forkant og under lekene her nede har vi vært så fokusert på det sportslige at vi har glemt alt annet. Nå gleder jeg meg til å kunne ta et glass rødvin om kveldene, spasere ute i gatene om kvelden og virkelig slappe mer av, sier Hanevold til TV 2 Nettavisen.

I motsetning til Andresen reiser Hanevold videre til høydeopphold etter OL.

Holder seg i høyden
- Det blir mye reising, men jeg velger å holde meg i høyden foran de gjenstående verdenscuprennene. Men jeg skal få tid til en fridag neste uke, varsler Hanevold.

Før Hanevold og Andresen kan pakke kofferten og komme seg bort fra OL-leiren, venter imidlertid lørdagens avsluttende fellesstart.

- Vi satser på å gå et optimalt løp og ende på pallen, sier de nærmest i kor.

Etter OL står følgende verdenscuprenn på menyen for de norske skiskytterne før den etterlengtede sommerpausen:

7. mars: Verdenscuprenn i Pokljuka, Slovenia.
15. mars: Verdenscuprenn i Kontiolahti, Finland.
22. mars: Verdenscupavslutning i Holmenkollen, Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.