Leine tilbake i landslagsvarmen: - Et av mine største mål

TILBAKE: Kristine Leine er tilbake i landslagstroppen.

TILBAKE: Kristine Leine er tilbake i landslagstroppen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Martin Sjögren henter inn to nye navn til landslagstroppen.

14.08.19 14:09

Landslagssjef Martin Sjögren har tatt ut en tropp på 20 spillere til bortekampen mot Nord-Irland, samt en privatlandskamp mot England i Bergen 3. september.

Fem spillere er borte fra troppen som var med til VM i Frankrike i sommer. Samtidig er to nye navn i Tuva Hansen (Klepp) og Kristine Leine (Reading) kommet inn.

Leine, som byttet ut Røa og Oslo med Reading og Premier League i sommer, er svært fornøyd med å være tilbake i Sjögrens landslagstropp.

- Jeg er veldig glad for å bli tatt ut på landslaget igjen. Det er et av mine største mål som fotballspiller, å få representere landet mitt. Jeg gleder meg til å møte alle sammen igjen, sier hun til Nettavisen.

Også Klepp-spiller Tuva Hansen er i godt humør etter uttaket.

- Det er utrolig kjekt å få være med på samling. Jeg gleder meg veldig til å teste ut nivået igjen, det er et par år siden sist, sier Hansen til Nettavisen.

Flere utenlandsproffer

12 av 20 spillere i troppen er utenlandsproffer. Sjögren forklarer den høye andelen utenlandsproffer med et godt VM og god talentutvikling her til lands.

- Det er blant annet et resultat av at vi har gjort et godt VM. Flere større ligaer har fått opp øynene for spillere fra Norge. Ut fra landslagets ståsted er det jo positivt at vi kan få flere spillere ut i gode og sterke miljøer som gir dem internasjonal erfaring og nye impulser. Forhåpentligvis er det bra for landslaget både på kort sikt og lang sikt, sier Sjögren i en pressemelding fra Norges Fotballforbund.

Emilie Haavi røk korsbåndet i kneet under VM og er naturlig nok uaktuell for Norge-spill i en periode. Dessuten er de ferske utenlandsproffene Stine Hovland (Milan) og Cecilie Kvamme (West Ham), samt Emilie Nautnes og Therese Åsland, ute av troppen siden sist.

Foruten Nord-Irland, skal Norge møte Hviterussland, Færøyene og Wales i EM-kvalifiseringen.

Slik er troppen

Målvakter: Ingrid Hjelmseth (Stabæk), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Oda Maria Bogstad (Arna-Bjørnar).

Utespillere: Maren Mjelde (Chelsea), Isabell Herlovsen (Kolbotn), Kristine Minde (Wolfsburg), Caroline Graham Hansen (Barcelona Femini), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner), Maria Thorisdottir (Chelsea), Lisa-Marie Karlseng Utland (Rosengård), Synne Skinnes Hansen (LSK Kvinner), Vilde Bøe Risa (Kopparbergs/Göteborg), Amalie Vevle Eikeland (Reading), Tuva Hansen (Klepp), Guro Reiten (Chelsea), Elise Thorsnes (LSK Kvinner), Karina Sævik (PSG), Kristine Leine (Reading), Frida Leonhardsen Maanum (Linköping), Ingrid Syrstad Engen (Wolfsburg).

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.