Sommeren 2008 raknet det fullstendig for den tyske proffsatsingen Gerolsteiner.

I kontrakten sykkellaget hadde med den tyske mineralvannprodusenten sto det spesifisert at «dersom det kom to dopingsaker i laget, ville kontrakten opphøre umiddelbart».

Denne uka ble boken «Garantiert Positiv» utgitt av Hans-Michael Holczer. Den tidligere teammanageren avslører at det tyske sykkeleventyret kunne ha nærmet seg slutten allerede i 2005. Da syklet Levi Leipheimer rundt med unormale blodverdier.

- Det var åpenbart for meg: Leipheimer drev med blodmanipulering, fortalte Holczer i møte med tysk og internasjonal presse tirsdag.

Les også: Euskaltels lekestue

- Ville vært slutten
I boken skriver han at UCI informerte ham under den første hviledagen i 2005-touren at Leipheimers blodverdier lå og vippet like under den tillatte grensen. Den internasjonale sykkelforbundet forsøkte å fjerne rytteren, ifølge Holczer.

- Jeg følte meg fanget mellom min egen moral og trusselen om rettslige skritt, forteller han.

Han visste at dersom Leipheimers blodverdier hadde skapt overskrifter, ville det samtidig bety slutten for laget. Tidligere den sesongen hadde nemlig Danilo Hondo leverte fra seg en positiv dopingprøve.

- Siden den levde vi på økonomisk på smertegrensen. Jeg hadde gått konkurs uten støtte fra hovedsponsoren, forteller Holczer om livsverket.

Les også: - Jeg fikk sjokk

Levi og Lance
Leipheimer fikk til slutt fullføre Tour de France og ble nummer seks sammenlagt. 11, 21 minutter bak sin gode venn Lance Armstrong.

Gerolsteiner kortsluttet seg selv to og et halvt år senere. Hovedsponsoren annonserte at de ville trekke seg ut mot slutten av 2008-sesongen. Innen den tid rakk både Bernhard Kohl, Stefan Schumacher og Davide Rebellin å teste positivt på bloddopet Cera.

Laget ble umiddelbart oppløst og infrastrukturen ble solgt.

Leipheimer gikk via Discovery Channel og Astana til Team RadioShack. 36-åringen har tidligere vært innom det omstridte US Postal-laget og er en av Armstrongs nærmeste støttespillere.

Lance har for øvrig mer enn nok å stri med på egne vegne om dagen. I en artikkel i The New York Times forteller anonyme kilder at de har avgitt forklaring om dopingbruken i US Postal-laget mot slutten av 90-tallet.

Neppe de nyhetene den tidligere sykkelkongen ønsket seg akkurat nå. Du kan lese saken i The New York Times ved å følge denne linken!

Les også: Endelig seier

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!