8, 9, 6, 12, 3 og 13.

Dette er de beste sammenlagtplasseringene Levi Leipheimer har oppnådd i Tour de France.

Det har foregått i lag som Rabobank, Gerolsteiner, Team Discovery Channel, Astana og sist i RadioShack.

Leipheimer ble for øvrig nummer 32 i årets Tour de France, etter at mannen de egentlig skulle kjøre for – Chris Horner – forsvant ut av rittet på den 7. etappen.

Lever på tsjekkiske midler
Neste sommer vil den 38 år gamle Leipheimer igjen være mannen det skal kjøres for.

Veteranen skal styre nyvinningen Omega Pharma-Quick Steps tropper i deres første reelle forsøk på årevis med å forsøke seg på sammenlagtplassering i det franske etapperittet.

- Vi har alltid vært et lag for klassikerne. Det henger sammen med budsjettene. Man kan ikke bygge opp et lag uten penger. Nå har vi vært så heldige at vi har funnet en investor som lar oss bygge opp laget de neste fire årene, sier Quick Step-sjef Patrick Lefevere til VeloNews og tenker selvsagt på den tsjekkiske milliardæren Zdenek Bakala.

Passer Levi perfekt?
Med fulle lommer har belgierne i tur og orden hentet Leipheimer, Tony Martin, Bert Grabsch, Peter og Martin Velits.

Lefevere mener årets rute som blant annet består av to lange, individuelle tempoetapper og relativt sett snillere fjellpartier enn de foregående utgavene, vil passe Leipheimer perfekt.

- Vi tror på Levis sjanser. Han drar med seg enorm rutine til laget og han har vunnet mange ritt tidligere. Han er en rytter på toppnivå, skryter sjefen.

Mangler Grand Tour-tittel
Leipheimer har smykket seg med etappeseirer i både Tour de France og Vuelta a España (to stykker) tidligere.

Han har dessuten vunnet Critérium du Dauphiné (2006), California rundt (2007, 2008 og 2009) og Vuelta a Castilla y León.

Under oppkjøringen til årets Tour de France, rasket han også med seg sammenlagtseieren under Tour de Suisse.

Likevel var det opprinnelig Horner amerikanerne kjørte for under Tour de France.

Er Levi Leipheimer god nok til å utfordre podiet under neste års Tour de France? Ta debatten i kommentarfeltet under artikkelen!