Gå til sidens hovedinnhold

Lekestue for Vålerenga

Også Storhamar imponerte.

Storhamar leder kvartfinaleserien i NM mot Sparta etter lørdagens 2-1-seier i Sarpsborg etter spilleforlengelse. Trener Michael Smithurst tar likevel ikke av.

Storhamar kom under tidlig i annen periode lørdag, men svarte umiddelbart. Magnus Selvaags ledermål for sarpingene ble nøytralisert bare 26 sekunder etter av Jimmy Andersson. Kampen gikk til overtid, der Christian Larriveé scoret vinnermålet assistert av Andersson.

– Det var en jevn veldig kamp hele veien, og lagene hadde like mange skudd mot mål. Vi fikk et viktig utligningsmål rett etter at de tok ledelsen. Det gjorde at Sparta ikke fikk noe pusterom, sa Smithurst til NTB.

– Vi er ydmyke og er underdogs ennå. Alle er klar over at vi må vinne en kamp borte når Sparta har hjemmebanefordelen. Nå har vi gitt oss selv en god mulighet om vi vinner hjemmekampene våre.

– Gir selvtillit
Smithurst anser Storhamar og Sparta som jevngode lag, selv om det skilte 18 poeng mellom dem på serietabellen etter grunnspillet. Hedmarkingene endte på 7.-plass, mens Sparta kapret 4.-plassen. Treneren påpeker at de fleste møtene mellom lagene denne sesongen har vært tette.

Både Stavanger Oilers og Lørenskog hadde muligheten til å velge Storhamar som kvartfinalemotstander, men både toeren og treeren i seriespillet valgte noe overraskende høyere plasserte lag på tabellen. Lørdag kom det kanskje en god begrunnelse for akkurat det i Sparta Amfi.

– Vålerenga valgte oss for så vidt også bort. Det gir oss litt ekstra selvtillit. Vi har spilt gode kamper etter jul, har slått Stavanger der nede og vunnet hjemme mot Lørenskog. Gutta skal ha kreditt for at de har løftet seg de siste ukene, påpeker den tidligere landslagsbacken Smithurst.

Knepen Oilers-triumf
Stavanger Oilers var også på tynn hjemmeis lørdag og trengte ekstra spilletid mot Frisk Asker. Kurt Davis og Martin Strandfeldt ga siddisene tomålsledelse. Forskjellen mellom lagene ble jevnet ut i midtperioden da Oilers måtte kapitulere to ganger i undertall. Eric Boisvert og Johan Erkgärds scoret for Frisk.

Etter 2-2 ved slutten av ordinær spilletid måtte Strandfeldt fortsatt vente noen sekunder i spilleforlengelsen før en utvisning var sonet ferdig. Lagkompis Peter Lorentzen brydde seg lite om det og avgjorde like godt for Stavanger i undertall.

Desto mer forskjell var det mellom seriemester Vålerenga og det åttende beste laget fra grunnspillet, Stjernen. I en kamp med mange utvisninger og en del stygt spill, scoret VIF-backen Erik Follestad Johansen tre ganger. To av målene hans kom i tillegg i undertall. Espen «Shampo» Knutsens elever vant til slutt lekende lett med 9-0 i Jordal Amfi.

Lørenskog er siste lag som er i føringen etter én kvartfinalekamp. Tross færre avslutninger mot mål klarte romerikingene å forsvare inn 3-2-seier hjemme mot Lillehammer. (©NTB)

Kommentarer til denne saken