RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lekke United holdt tett

Sist oppdatert:
Med Ole Gunnar Solskjær fra start klarte Manchester United endelig å stenge den låvedøra de har holdt vidåpen den siste tida. Dermed sikret de seg sin første seier på fem kamper.

MANCHESTER UNITED – TOTTENHAM 3-0: Etter Rio Ferdinand fikk sin dopingdom midt i januar, har Manchester United hatt det dårligste forsvaret i Premier League. 14 innslupne mål de siste seks kampene gir et snitt på 2,33 baklengs – tall som verken Leicester, Leeds eller andre nedrykkskandidater kan konkurrere med.

Savnet etter kjempen Rio Ferdinad har vært stort, men endelig klarte fjorårets mesterlag å slå tilbake. Mye takket være en ikke ukjent herremann fra det frodige norske Vestland:

Ole Gunnar Solskjær.

Krølltoppen spilte sin første kamp fra start for United siden den 16. september, da han pådro seg sin alvorlige skade i Champions League-oppgjøret mot Panathinaikos.

Siden den gang er det blitt noen fattelige innopp for den populære nordmannen, men mot Tottenham var det endelig på tide med sin første kamp fra start på et halvt år. Og:

Landslagsspilleren skulle ikke skuffe.

Solskjær fikk som i fjor plassen ute på Uniteds høyreside, mens Diego Forlan og Ruud van Nistelrooy okkuperte de to plassene på topp. Dessverre leverte ikke de velbetalte spissene helt varene, og med en van Nistelrooy ute av form, og en Forlan som ikke har funnet formen siden overgangen fra Independiente i januar 2002, var det dermed midtbaneduoen Solskjær/Giggs som måtte sørge for nettsusen.

Strålende Giggs
Kampen var en halvtime gammel da Solskjær skar inn fra høyresiden, sendte et perfekt innlegg retning Giggs, som med en mann i ryggen lot ballen gå mellom bena, for så å klikke den inn med hælen.

Herlig!

Samme Giggs var i sitt ess, og selv om Solskjær ble hyllet med trampeklapp da han ble byttet ut da kvarteret gjensto, så var det ingen tvil om at Ryan Giggs var dagens mann på Old Trafford.

Riktignok var det Solskjær-innbytter Cristiano Ronaldo som sto for 2-0 minuttet før slutt (mange vil nok påstå at Spurs-keeper Kasey Keller skal ha det meste av æren for det målet), men 3-0-målet var det nok en gang Giggs som sto bak, mens David Bellion fikk æren av å dunke det inn på overtid.

Intet gravsted, påstår Fergurson
Dermed henger United fortsatt med i kampen om andreplassen, bare tre poeng bak Chelsea.

- Ting har ikke godt vår vei i det siste, men imperiet er ikke i ferd med å rakne, forsikret Sir Alex Fergurson pressen etter storseieren.

- Det er folk som danser på det de tror er vår grav, men vi er ikke i ferd med å bryte sammen sa Fergurson, som samtdig understreket at han ikke føler noe ekstra press i stillingen som United-sjefen.

3-0-seieren takket Fergurson spesielt Ryan Giggs for.

- På dager som denne er han en sensasjon. Husk at han har løpt opp og ned på siden i 14 år, og kanskje forventer vi av og til for mye av ham. Han har hatt sine skader og jeg er svært glad på hans vegne over at han klarer å komme tilbake på denne måten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere