LEEDS - ARSENAL 1-4:

Arsenal kan juble for sin tredje strake seier i ligaen etter at Leeds ble slått på Elland Road lørdag kveld.

Gabriel Martinelli noterte seg for to mål, mens også Bukayo Saka og Emile Smith Rowe tegnet seg på scoringslisten for London-klubben. Raphinha scoret for Leeds fra ellevemeteren.

En som ikke kom på scoringslisten, men som like før slutt noterte seg for en lekker målgivende pasning var Martin Ødegaard. Etter flere positive involveringer allerede i første omgang tok TV 2-ekspert Erik Thorstvedt seg tid til å rose 23-åringen i pausen.

- Vet du hva, han har bare vært helt enorm. Han har spilt til en 8-er på børsen i den første omgangen. Jeg synes tankesettet er helt fantastisk. Han vil og prøver hele tiden, sa Thorstvedt.

Les også: Ekspert med klar tale om hvem United bør hente: - De trenger ham virkelig

Neville med Leeds-slakt

For Leeds' del ble det deres tredje strake tap.

Sky Sport-ekspert Gary Neville var lite imponert over det han så av Marcelo Bielsas mannskap, noe han uttrykte like før pause da Arsenal gikk opp til 3-0.

- De er et eneste stort rot, Leeds. Arsenal har vært veldig gode og utnyttet det.

- Det er som å se et U9-lag som forsvarer seg. Fem eller seks av dem prøver bare å blokkere den samme ballen samtidig, mener Neville.

Les også: Fredagens Premier League-rykter

Tre mål før pause

Arsenal spilte seg umiddelbart til gode sjanser og kunne godt opp i ledelsen allerede etter fire minutter. Først spilte Ødegaard gjennom Alexandre Lacazette, som ikke klarte å overliste Illan Meslier. Returen havnet i beina til Saka, men på tilnærmet blank kasse klarte han ikke sette ballen på mål.

Et kvarter ut i kampen satt den imidlertid for gjestene. Fra 15 meter banket Martinelli ballen opp i det høyre hjørnet. Meslier fikk fingertuppene på ballen, men det var ikke nok til å avverge scoring.

Noen minutter senere kom Leeds til sin første store mulighet i kampen etter en kontring. Raphinha tok med seg ballen framover, før han dro seg innover fra høyre og prøvde å sette den nede til høyre. Avslutningen gikk imidlertid like til side for mål.

Les også: Rangnick har sett seg lei Solskjær-regel. Nå tar han grep

I stedet var det Arsenal som skulle gå opp til 2-0 like før halvtimen var spilt. Granit Xhaka fant Martinelli på vei gjennom, som på elegant vis chippet ballen over Meslier og i mål.

Like før pause økte Saka ledelsen for gjestene. Ødegaard fant lagkameraten ute til høyre, som dro seg innover i banen. Etter litt om og men fikk 20-åringen fyrt av mot mål. Ballen gikk via foten til Mateusz Klich og forbi en utspilt Meslier.

18 minutter før slutt ble Joe Gelhardt felt av Ben White innenfor Arsenals sekstenmeteren. Raphinha stilte opp fra elleve meter og banket ballen i krysset.

Ødegaard-assist

Seks minutter før slutt fjernet imidlertid Smith Rowe all tvil til side. Innbytteren ble elegant chippet gjennom av Ødegaard, og alene med Meslier banket han ballen i mål.

Rett etterpå ble Ødegaard byttet ut til fordel Nuno Tavares. Det ble imidlertid ingen flere scoringer og dermed endte det 4-1 til Arsenal.

Mikel Arteta og co. kan juble for nok en seier. De går inn jula som nummer fire på Premier League-tabellen.