RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lekte med Argentina

Sist oppdatert:
Samba, samba, samba og samba. Brasil hadde fire magiske øyeblikk i finalen av prøve-VM, og lekte med Argentina.

BRASIL-ARGENTINA 4-1: Brasil var best fra start til mål, og spilte tidvis glitrende og leken fotball i onsdagens finale. Adriano åpnet scoringsballet allerede etter 11 minutter, da han dro seg elegant fri og banket ballen i mål fra 16 meter. Bare fem minutter senere var det Kakas tur til å skru en ball i krysset, og derfra og inn var det ingen tvil om hvilket lag som skulle gå seirende ut av den søramerikanske duellen.

Brasil var best - hele veien - og viste hvorfor de troner øverst på Fifa-rankingen. Det var lekkert teknisk, briljant skapende og også defensivt brukbart.

Ronaldinho økte til 3-0 rett etter pause, og da Adriano fikk stå relativt umarkert innenfor 16-meteren og heade inn 4-0, var det utklassing. At Aimar fikk lov til å stange inn en redusering, pyntet bare på resultatet. Ikke noe mer.

Snaue 46.000 tilskuere på Waldstadion i Frankfurt fikk en forsmak på hva som kan vente dem neste år, da det virkelige VM går av stabelen i Tyskland. Det kan oppsummeres med ett ord:

Samba.

BAKGRUNN:
Samba, magi, artisteri – og knallhard jobbing. Oppgjørene mellom Argentina og Brasil – fotballgigantene i Sør-Amerika – er klassiske. TV 2s ekspertkommentator Svein Mathisen garanterer at kveldens finale i prøve-VM blir en fotballfest.

Målfest
Sist lagene møttes, til VM-kvalifiseringskamp i Buenos Aires for tre uker siden, vant Argentina 3-1. Mathisen tror på en ny målfest i kveld.

- Prøve-VM har så langt bydd på offensiv fotball og mange scoringer. Jeg tror ikke finalen blir noe unntak, sier Mathisen, som skal kommentere den direktesendte finalen.

- Hvilken finalekamp forventer du?

- Det blir følelser, og det blir knalltøft. Laget med mest krefter igjen vinner.

- Er det verdens to beste lag som møtes?

- Det er to av verdens beste lag. Om et av dem er aller best får vi se i VM neste år, sier Mathisen, som ikke minst har latt seg imponere av Japan i løpet av de to ukene med prøve-VM i Tyskland.

Nervekrig
Før kveldens finale er selvfølgelig spenningsnivået høyt hos de to lagenes trenere. Brasil-boss Carlos Alberto Parreria avviser imidlertid at det handler om å revansjere nederlaget for tre uker siden.

- Den kampen spiller ingen rolle. Vi vant i Brasil. De vant i Buenos Aires, poengterer Parreira avvæpnende i et intervju med nyhetsbyrået Reuters.

Av spillerne er han spesielt fornøyd med Adrianos innsats hittil i mesterskapet.

- For tre år siden overrasket jeg alle ved å ta ham med mot Kina. Han spilte noen svake kamper og fikk mye kritikk, men jeg har hatt tillit til ham hele tiden. I Copa America viste han at han er en spiller som utgjør en forskjell. Jeg er veldig glad for at jeg har ham her, sier Parreira om Inter-spissen.

Stjerneduell
Kveldens finale kan fort bli avgjort av duellen mellom de to midtbanestrategene Ronaldinho og Riquelme. Begge har vært gode, men varierende, hittil i turneringen.

Slike dueller i kampen er uansett Argentina-trener Jose Pekerman lite opptatt av.

- Begge har potensial til å styre kampen. Men både Brasil og Argentina har alltid hatt spillere av deres klasse, poengterer Pekerman overfor Reuters.

Pekerman spår en severdig affære på Waldstadion i Frankfurt:

- Det er alltid motiverende å spille mot andre lag på høyeste nivå. Derfor tror jeg det blir en kvaliteteskamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere