RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bertrand Guay (AFP)

Lekte seg til finale

Sist oppdatert:
Rafael Nadal har til hensikt å vinne sin femte French Open-tittel.

Rafael Nadal var den store favoritten før møtet med østerrikske Jürgen Melzer i den andre semifinalen i French Open, og spanjolen skuffet ingen av sine fans med seieren 6-2, 6-3, 7-6.

Tidligere på fredagen kvalifiserte svenske Robin Söderling seg til finalen, og dermed er det duket for «hatoppgjør» mellom de to rivalene i finalen i Roland Garros på søndag.

Les også: Blir det hatfinale?

Nadal feide fredagens motstander av banen i de to første settene, men Melzer viste at han ikke ville gi seg uten kamp i det tredje settet. Etter imponerende spill av østerrikeren gikk settet til tie break, der de to fulgte hverandre gjennom mange ballvekslinger.

Til slutt tok imidlertid Nadal siste stikk, da han vant tie breaket med 8-6.

Finalen mellom Söderling og Nadal spilles på søndag. Da kan sistnevnte sikre seg sin femte French Open-tittel, og sin sjuende Grand Slam-seier totalt i karrieren. I så fall vil spanjolen også klatre forbi Roger Federer og toppe verdensrankingen i tennis.

PS. Tidligere på fredag vant søstrene Venus og Serena Williams kvinnenes doublefinale, med 6-2, 6-3 over Kveta Peschke og Katarina Srebotnik fra henholdsvis Tsjekkia og Slovenia.

Sjekk siste sportsnytt her!

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere