Gå til sidens hovedinnhold

Lekte seg til klubbrekord

Og man trenger ikke være spåmann for å forutse at flere Barcelona-rekorder kan ryke i løpet av kort tid.

BARCELONA - MÁLAGA 4-1:

De hadde spilt 27 kamper i liga, cup og Champions League uten å tape, Barcelona, før søndagens kveldskamp mot Málaga hjemme på Camp Nou. Det var tangering av den gamle klubbrekorden fra 1974.

Mot Málaga var det ingen tvil om at den 28. ville komme.

Samtidig var 4-1-seieren den 13. strake seieren for Barcelona i den spanske serien denne sesongen. Klubbrekorden på 14 står så absolutt for fall.

Og om det skulle være tvil om det: Seieren over Málaga var fullt fortjent. For søndag ga Barcelona nok et bevis for at de antakeligvis er verdens beste klubblag.

Arkitekt Messi
Spesielt første omgang på Camp Nou var en fryd å følge med på for dem som er glad i fin fotball, ettersom vertene etter hvilen ikke brukte for mange krefter på å holde ledelsen helt inn. Nedenfor er noen av godbitene presentert:

8 minutter: Lionel Messi finner Dani Alves på høyrekanten. Sistnevnte venter litt, før han kikker opp og ser at Andrés Iniesta står alene på 17 meter. Pasningen sendes, noe dumpende, men Iniesta bryr seg ikke og bruker ett eneste touch på å sette kula i mål via lengste stolpe.

18 minutter: En dårlig pasning fra Málagas forsvar blir plukket opp, og Lionel Messi finner umiddelbart David Villa på løp innenfor 16-meteren. Spissen setter ballen mellom beina på keeper Sergio Asenjo og inn i nettet, til 2-0.

36 minutter: Igjen er Messi arkitekten, denne gangen med en herlig stikker fra nærmere 30 meter gjennom hele gjestenes forsvar og til Iniesta. Hans forsøk blir reddet av keeper, men på returen er Pedro Rodriquez på plass og setter inn 3-0.

74 minutter: Málaga har redusert, og dermed må Barcelona sette inn et ekstra gir. Denne gangen er det Xavi som serverer på glimrende vis, før David Villa runder keeper og setter inn sitt andre for dagen.

Og dette var, som nevnt, bare noen av godbitene. Gjestene var heldige som «bare» lå under med tre mål ved hvilen, blant annet hadde Lionel Messi en rekke muligheter til å øke ledelsen.

Flott redusering
I andre omgang var imidlertid Málaga langt bedre med i kampen, og 1-3-reduseringen sto ikke tilbake for noen av Barcelonas mål: Portugiseren Duda skrudde et frispark fra nærmere 25 meter forbi muren, og utakbart oppe i Victor Valdés' kryss.

Uten at det bekymret Barcelona mer enn at vertene altså satte inn 4-1 seks minutter senere, og kontrollerte inn deres 13. strake seier i La Liga.

Dermed øker avstanden ned til Real Madrid til fire poeng, etter at sistnevnte ga bort to poeng i kampen mot bunnlaget Almería tidligere på søndag.

Den spanske ligaen er fortsatt ikke mer enn halvspilt, og mye kan fortsatt skje før siste serierunde i mai. Men fortsetter Barcelona i denne stilen, skal de fleste slite med å hamle opp med stjernegalleriet fra Catalonia.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken