*Nettavisen* Sport.

Lemieux mister hele sesongen

Foto: SCANPIX

Den spillende legenden Mario Lemieux spiller ikke mer hockey denne sesongen. Hofteskaden tvinger ham til å forlenge oppholdet i direktørboksen.

Mario Lemieux skal opereres for skaden i løpet av neste uke. Pittsburghs kaptein og deleier har ikke spilt siden kampen mot Boston 1. november. 38-åringen har forsøkt å hvile seg frisk, men det hjalp ikke.

Operasjonen gjør at Lemieux mister resten av sesongen.

- Jeg var optimistisk og trodde skaden skulle lege seg selv, og håpet å spille igjen snart. Det er skuffende at jeg ikke får spille mer denne sesongen, men jeg gleder meg til å spille igjen neste år, kommenterte Mario Lemieux overfor Associated Press.

Med den uttalelsen drepte han mistankene om at årets sesong er hans siste.

- Heldigvis hadde jeg en vellykket operasjon i 2001, og har ikke hatt noen problemer med min høyre hofte siden den gang. Det er oppmuntrende nå, la Lemieux til.

Han har seks ganger vunnet poengligaen i NHL, og to ganger løftet Stanley Cup som sluttspillmester. Lemieux har gjennom store deler av karrieren vært plaget av skader.

Forrige sesong noterte han 91 poeng på 67 kamper. Tidligere denne sesongen ble han den sjette spilleren i historien til å notere 1.700 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag