RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lenger unna NHL-avklaring

Foto: Jamie Sabau (Getty Images)
Går mot ytterligere utsettelser.

– Ett steg tilbake, sa NHL-sjef Gary Bettman etter møtet med spillerforeningen torsdag. Dermed ser det ikke ut til å bli en løsning i NHL-konflikten med det nærmeste.

Partene i konflikten møttes igjen torsdag, men det ser vanskelig ut med tanke på å få i gang årets NHL-sesong.

– Jeg er svært skuffet over spillerforeningens svar på NHLs forslag. Vi forhandler gjerne, men vi var ferdig i løpet av en time fordi det ikke var mye å snakke videre om, sa Bettman.

NHL håpet på en rask løsning da de la fram et 50/50-tilbud tirsdag. Der ble spillerne tilbudt 50 prosent av inntektene, mot tidligere 46. Den nye kollektivavtalen skulle være på seks år.

– Selv om det nye forslaget ikke er like dårlig som det forrige, så skulle det bety store kutt i spillerlønninger og individuelle rettigheter. Over seks år vil lønnspotten minke med 1,6 milliarder dollar (ca. 9 mld. norske kroner), sa spillerforeningens Donald Fehr.

NHL gikk til lockout 16. september. Foreløpig er to uker av sesongen avlyst. 82 kamper i perioden 11.-24. oktober er rammet. Med en rask løsning er håpet å få startet sesongen 2. november, men nå ser det også ut til å bli vrient. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere