Gå til sidens hovedinnhold

«Lengste rehab siden Winehouse»

Men nå får Liverpool-fansen endelig sin lille prins, eller?

I Liverpool gjør man en ting om dagen: Venter. Det har også scouserne blitt gode til.

I 1990 vant de sin forrige ligatittel, og venter fremdeles på den 19. i rekken.

LIVE: Følg Premier League på Nettavisen hele helga!

Etter en forferdelig start på årets sesong (6 seirer, 2 uavgjorte og 5 tap) venter man nå på tre poeng mot Everton. Og frelse.

Sammenliknes med Winehouse
Og frelseren har et navn: Alberto Aquilani.

Siden overgangen fra AS Roma den 5. august, har Liverpool-fansen ventet, og ventet og ventet.

25-åringen fikk to (!) minutter mot Debrecen sist, 14 minutter mot Arsenal-B i ligacupen og står totalt med 23 minutter i beltet som Liverpool-spiller.

«Alberto Aquilani er for opptatt med å gjennomgå den lengste rehabiliteringen siden Amy Winehouse først entret The Priory (en avrusningsklinikk i London) til å innse det, men det er en overhengende fare for at han er signeringen som bestemmer Rafael Benítez’ framtid som Liverpool-manager», skriver Tony Barrett i The Times.

Holder Cavalieri med selskap
Aquilani var ubenyttet reserve mot Manchester City og Birmingham. Bidraget hans på Anfield har snarere vært selskapsleken med reservekeeper Diego Cavalieri på benken, enn lekre pasninger og langskudd på Liverpool-midtbanen.

I mellomtiden har klubben tapt terreng på alle tenkelige fronter både i England og ute i Europa. Ventetiden blir ikke bedre av at den ene etter den andre skryter midtbanespillerens kvaliteter opp i skyene.

- Han er elegant og smart. Det er hovedtrekkene hans, fortalte Francesco Totti til Liverpools hjemmeside.

- Han har potensial til å bli en spiller i verdensklasse. Han har vært uheldig med skader så langt, men jeg tror han vil gjøre det svært bra i England.

- Fem år, ikke fem uker
Skadestatistikken ble brukt mot Aquilani allerede før spilleren hadde satt sin skadde ankel på britisk jord.

«I løpet av ukene og månedene Aquilani har tilbrakt med klubbens fysioterapeuter i stedet for sine nye lagkamerater, har Liverpools håp å sikre seg det ene eller begge de to trofeene de ønsker seg mest, blitt knust», skriver Barrett.

«Benítez visste godt da han signerte 25-åringen at ankelskaden som gjorde at han mistet slutten av Roma-sesongen, trolig ville hindre ham i begynnelsen av Premier League-sesongen. Han visste også at det kunne ta flere uker før han ble skadefri, men fnyste av antydningene om at han hadde tatt en unødvendig risiko ved å uttale: «Vi har signert Aquilani for fem år, ikke fem uker».

Skryt fra Totti
Heldigvis er scouserne et tålmodig folkeslag. Derfor venter de forstatt.

Og folk, blant andre Francesco Totti, gir dem håp om at all venting ikke skjer forgjeves:

- Jeg husker kampen i Madrid mot Real. Han traff treverket med et voldsomt skudd, og 15 sekunder etterpå måtte Casillas ut i helstrekk for å redde nok et forsøk, forteller Totti.

Se skuddforsøkene mot Real Madrid her:

HTML EMBED

- Mot AC Milan gjorde han en utsøkt «rabona» (favorittfinten hans) og ga meg ballen i en kamp vi til slutt vant 2-1. Jeg er sikkert på at Liverpool-fansen vil sette pris på hans driblerier og oppdage hvilken stor spiller han er.

Se Aquilanis «rabona» her:

HTML EMBED

Spearing: - Verdensklasse
Jay Spearing er foreløpig sistemann ut i rekken av «den lille prinsens» beundrere:

- Det er lett å se at han hører hjemme blant verdens beste spiller. For hans del, mener jeg kun det er snakk om matchform. Han gjør mer og mer ut av seg på treningsfeltet, og man ser på pasningsvalgene hans at han er en meget god spiller, sier Spearing.

- Forhåpentligvis får han vise det på førstelaget også.

Spiller, men ikke fra start
Liverpool-fansen sitter nå og venter på søndagens derby mot Everton. På mange måter blir det samling i bunnen for to aristokrater i engelsk fotballhistorie.

Liverpool har kun vunnet to av sine siste 11 oppgjør, mens Everton har en seier på de siste ti kampene.

Aquilani kan dessverre ikke vente å få sin debut fra start på Goodison Park, men ventelig blir han involvert på et eller punkt i oppgjøret.

Mer venting, altså!

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene