SAINT-ÉTIENNE - RC LENS 1-2:

Patrick Berg og hans Lens møtte bunnlaget Saint-Etienne på bortebane lørdag ettermiddag, i det som ble en dramatisk fotballkamp.

Etter en jevnspilt første omgang tok Saint-Etienne ledelsen mot slutten av omgangen etter en stor tabbe av Lens-keeper Jean-Louis Leca.

Patrick Berg startet på benken, men kom innpå i det 73. minutt. Da fikk Lens endelig uttelling.

Fire minutter senere utlignet nemlig Lens til 1-1 da Florian Sotoca headet inn et hjørnespark. Lens fortsatte å presse på og fem minutter på overtid lyktes gultrøyene.

Gullkalven Seko Fofana sendte Lens-fansen til himmels da han avgjorde kampen med en herlig avslutning.

- Det er rett og slett fotballkunst det Fofana gjør der, sa Direktesport-kommentator Robin Haugen etter Lens-kapteinens overtidsscoring.

Berg: - Føler jeg har kommet godt i gang

Berg spilte stort sett på det trygge etter han ble byttet inn, men høstet likevel lovord av kommentator Haugen etter kampen.

- Patrick Berg er med på det hele. Berg-effekten er så definitivt til stede, selv om det igjen er Fofana som står bak comebacket, oppsummerte han.

Lørdagens kamp var Berg sin tredje for Lens siden overgangen fra Bodø/Glimt. I løpet av alle de tre kampene har Lens avgjort kampen etter 24-åringen har blitt byttet innpå.

- Artig å få nye minutter, og virkelig artig å være med på å snu kampen. Laget viser igjen veldig god karakter og stå-på-vilje, sier han til Nettavisen etter kampen.

Foreløpig har ikke Berg fått startet for Lens enda, men med gode innhopp er ikke veien lang til enda mer spilletid. Selv er han veldig godt fornøyd med starten i Lens.

- Føler jeg har kommet godt i gang og gleder meg veldig til fortsettelsen! sier han.

Enorm tabbe

Første omgang ble en relativt jevnspilt omgang med flere gode sjanser til begge lag. Syv minutter før pause fikk hjemmelaget hull på byllen da de grønnkledde kontret inn ledelsen.

Adil Aouchiche slo inn fra venstre og på bakerste stolpe satte Ryad Boudebouz ballen i mål, via en klønete Lens-keeper Jean-Louis Leca. Keeperspillet var ikke spesielt imponerende.

- Den der skal du ta. Det er forferdelig keeperspill. En kjempetabbe, sa Direktesport-kommentator Robin Haugen.

Snudde kampen

Lens jaktet utligning i andre omgang, og i det 77. minutt fikk gjestene uttelling. Fire minutter etter at Patrick Berg var kommet innpå svinget assist-kongen Jonathan Clauss inn en presis corner, og på første stolpe headet Florian Sotoca inn 1-1.

- En herlig heading, utbrøt kommentator Haugen.

Lens fortsatte å skape store sjanser, og på overtid skulle det bli stor dramatikk. I det 95. minutt fikk Fofana ballen til venstre utenfor sekstenmeteren.

Han dro seg inn og plasserte ballen nydelig i det lengste hjørnet med høyrefoten, samtidig som han avgjorde kampen for Lens.