Det har blitt en trend i Ligue 1 denne sesongen at lokale myndigheter legger ned forbud mot bortesupportere som et forebyggende tiltak mot bråk.

Viaplay-ekspert Paul Thomas Clay uttalte så sent som søndag til Nettavisen at han ikke likte trenden etter at Marseille-supportere ble nektet inngang i Paris i forbindelse med storkampen «Le Classique» og nå får heller ikke Lens-supportere se sitt eget lag på Parc des Princes lørdag.

Det får Patrick Bergs klubb til å reagere kraftig. I en pressemelding presiserer Lens at deres supportere ikke har vært involvert i noen hendelser på bortebane denne sesongen.

- «Sang et Or»-supportere reiser i stort antall overalt. Det virker, under disse forholdene, meningsløst at man i det minste ikke engang arrangerer en samordnet og trygg reise for klubbens supportere, skriver de.

Se Nettavisens sending før helgens runde øverst i saken!

Får støtte: - Ganske drøyt

De får støtte av Clay, som også skjønner lite av at lokale myndigheter setter ned foten før lørdagens møte mellom de to lagene.

- Jeg synes styrende myndigheter har tatt litt mye møllers tran. Nå kjenner ikke vi alle elementer, men som jeg har nevnt tidligere er jeg ikke noe glad i å straffe folk for noe de kanskje kan komme til å gjøre. Det er ganske drøyt å gjøre det på den måten, forteller han til Nettavisen.

I pressemeldingen til Lens tar klubben til orde for at utviklingen i fransk fotball er farlig, og at tiltakene er uforståelige.

- Racing (Lens, red. anm), som forsvarer en populær fotball, ber myndighetene om å avslutte normaliseringen av slike forbud, skriver de.

Berg: - Det var bluss, røyk og og synging

Oppgjøret mot PSG vil bli den andre ligakampen på rad hvor Lens-supporterne ikke får støtte fra laget sitt fra tribunen.

Også i forrige lørdags «Derby du Nord» mot Lille måtte de gulkleddes supportere bli hjemme som følge av forbud mot bortesupportere etter at fansen hadde stormet banen i det omvendte oppgjøret.

Lens-supporterne er kjent som ekstremt lidenskapelige, og fylte blant annet nesten en hel langside da klubben inviterte til åpen trening dagen før lokaloppgjøret:

De gikk dermed glipp av 2-1-seieren hvor Patrick Berg spilte fra start.

- Det var bluss, røyk og synging fra fansen da vi forlot vårt eget anlegg i buss. Det er liten tvil om at disse oppgjørene betyr ekstra mye for mange, sa Berg til Avisa Nordland etter kampen.

Lørdag venter sesongens kanskje tøffeste bortekamp for den tidligere Bodø/Glimt-spilleren, og det altså uten støtte fra egen fans fra borteseksjonen i Paris.

Clay har forståelse for at ligaen ønsker å beskytte sitt renommé, og at alt supporterbråket tidligere i sesongen ikke er bra for merkevaren Ligue 1.

- Inntrykket rundt er at det bråkes i Frankrike, men det har egentlig nesten ikke skjedd siden i fjor høst. Jeg har til en viss grad forståelse for supporterforbudet i «Le Classique», men jeg synes det er unødvendig i forbindelse med PSG-Lens, avslutter han.