Mandag ettermiddag ble det klart at den franske Ligue 1-klubben Lens må spille sine neste to kamper for tomme tribuner, etter helgens hendelse i møtet med Lille.

Dette gjelder for møtene med Strasbourg (22. september) og Reims (1. oktober). Det franske fotballforbundet opplyser dette i en pressemelding mandag ettermiddag.

HUSK! Du kan følge alle kampene i Ligue 1 denne sesongen hos Nettavisen!

Lørdagens kamp mellom lagene ble stoppet i rundt én og en halv time etter at Lens-supportere tok seg inn på banen for å konfrontere Lilles supportere.

LES OGSÅ: Fikk sylskarp kritikk da han forlot Liverpool. Nå overrasker Shaqiri i Lyon

Konfrontasjon

Lille-supporterne hadde tidligere i oppgjøret kommet i klammeri med en annen gruppe Lens-supportere, noe som gjorde at ultrasfraksjonen blandet seg inn.

Stolseter skal ha blitt kastet og seks personer skal ha pådratt seg mindre skader som en følge av konfrontasjonen. Politiet så seg nødt til å bryte inn for å få kontroll på hendelsen og hindre at opptøyene eskalerte ytterligere.

Straffen på to kamper med tomme tribuner er imidlertid bare innledende. Disiplinærkomiteen i det franske fotballforbundet skal møtes igjen 6. oktober og diskutere om Lens skal straffes mer for det som skjedde under kampen.

LES OGSÅ: Bildene av Messi skaper reakjsoner

Lille-fansen slipper heller ikke unna og får ikke lov til å reise på bortekampen mot Strasbourg som spilles førstkommende helg.

Flere skandalescener

Dette er ikke første gang denne sesongen at vi ser slike scener i den franske toppdivisjonen. I møtet mellom Nice og Marseille i august, tok også tilskuere seg inn på banen for å konfrontere Marseilles Dimitri Payet.

Det ble først kastet en flaske på den tidligere West Ham-spilleren og han valgte å kaste flaksen tilbake mot tilskuerne. Da brøt det ut fullt kaos på banen.

LES OGSÅ: Wijnaldums start i PSG kritiseres: - Veldig skuffende

Marseille-spillerne nektet å spille ferdig kampen, mens Nice ble straffet med poengtekk som en følge av episoden. Nice ble også straffet med at de må spille tre kamper for tomme tribuner og møtet med Marseille vil spilles på nytt på en nøytral arena.

Mesterne i trøbbel

Lens vant for øvrig lørdagens kamp med 1-0. Przemyslaw Frankowski scoret vinnermålet for hjemmelaget etter 74 minutters spill.

LES OGSÅ: Eksklusive rettigheter i boks: Nettavisen viser Messi og fransk fotball de neste tre årene

Lens ligger som nummer tre på tabellen i Frankrike etter seks kamper med 12 poeng, mens Lille er nede på en 15.-plass med fem poeng fra seks kamper.

Lille er regjerende ligamester i Frankrike etter at laget smått sensasjonelt gikk til topps i Ligue 1 forrige sesong og vant ett poeng foran PSG.