Gå til sidens hovedinnhold

Leopard og RadioShack slås sammen

Nå er det offisielt. RadioShack-Nissan-Trek er den nyeste tilveksten i sykkelfamilien.

Team Leopard Trek melder på sine hjemmesider at RadioShack og Nissan er lagets nye hovedsponsorer. RadioShack-Nissan-Trek vil være lagets navn i 2012 og 2013. Dermed viser det seg at det var hold i l'Equipes påstander om sammenslåingen.

LES OGSÅ:- Slutt for Leopard Trek

Laget vil kjøre på Leopard-lagets UCI-lisens og ha sin base i Luxembourg. Det er derfor RadioShack-laget som offisielt «legges ned». Det er det andre WorldTour-laget som avvikles etter denne sesongen. Mark Cavendish' HTC-lag vil også opphøre etter inneværende sesong.

Det bekreftes at Leopard-rytterne Andy og Fränk Schleck, Fabian Cancellara og Robert Wagner vil kjøre for laget. RadioShacks Chris Horner, Andreas Klöden, Matthew Busche, Janez Brajkovic og Nelson Oliveira vil også fortsette å sykle for det RadioShack-Nissan-Trek.

Før fusjonen ble kjent har RadioShack signert både Tony Gallopin og Gianni Meersman for neste sesong. Om de blir med til RadioShack-Nissan-Trek er ikke bekreftet, men trolig. Siden det nye laget vil kjøre på Leopard-lagets lisens har duoen i realiteten signert for et lag som opphører etter sesongen.

Resten av stallen vil offentligjøres etterhvert. Danske Jakob Fuglsang er en av rytterne som ikke nevnes. Fuglsang uttrykte fra Vuelta a España at han ikke ante noe om nyhetene.

Av Leopards ryttere er det bare Stuart O'Grady som er bekreftet på vei bort. Fumiyuki Beppu, Michal Kwiatkowski, Robbie McEwen, Dmitrij Muravjev og Sebastian Rosseler tar avskjed med RadioShack. Det skal sies at ryktene florerer rundt enda fler av Johan Bruyneels ryttere.

BLOGG:På tide å tenke langsiktig

- Vi har til hensikt å forbedre våre resultater. I moderne sykling kan du ikke bevege deg forover uten sterke sponsorer i ryggen. Med dette i minnet er dagens hendelser en milepæl i utviklingen av dette spennende sykkelprosjektet, som to veletablerte medvirkere i profesjonell sykling har vist tillitt, sier lageier Flavio Becca ifølge Leopard Treks hjemmesider.

Hvem som skal lede laget fremkommer ikke av artikkelen på Leopard Treks hjemmesider. Johan Bruyneel ryktes å være favoritten til å lede fusjonen. Brian Nygaard, Leopard-sjefen, er ifølge l'Equipe på vei til australske GreenEdge.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken