Gå til sidens hovedinnhold

Leopardene utraderte seg selv

Fabian Cancellaras manøver ble skjebnesvanger.

24 kilometer fra mål ødela Leopard Trek sine egne sjanser til å stikke av med seieren i Amstel Gold Race.

Fabian Cancellara viklet sykkelen inn i en annen rytter og endte opp i asfalten. Deretter syklet Fränk Schleck over lagkompisen sin og ødela sin egen sykkel.

- Jeg er ganske lei meg. Jeg kom borti noen under den viktigste delen av rittet, og fikk meg en skikkelig smell. Det gikk såpass fort i feltet da, så vi mistet kontakten med favorittene med en gang. Jeg forsøkte å komme meg opp igjen så godt jeg kunne, men dette var i en av de verste partiene av rittet. For meg var løpet kjørt i løpet av et øyeblikk, konstaterer Cancellera.

Både han og storebror Schleck fikk dessuten trøbbel med sykkelen i etterkant av hendelsen.

Ødela egen plan
Dermed gikk Leopard Treks plan i fillebiter i forkant av finalen.

Bildesak: Glede og sorg i Amstel Gold Race

Den opprinnelige tanken var av godt, gammelt CSC-merke. Sette fart på hovedfeltet med både tempoehester og klatrere, og dermed gjøre ferden mot Cauberg så smertefull som mulig for de argeste konkurrentene.

- Det gikk egentlig perfekt for oss, inntil Fabian og Fränk veltet. Det var ved nøkkelpunktet vårt i rittet. Det var der vi skulle sette oss fram og sett hardt press på feltet, forteller Jakob Fuglsang til feltet.dk.

- Vi skulle selvsagt ikke ende opp med en situasjon hvor vi ble med Gilbert, eller Freire for den sakens skyld, inn. Det var i hvert fall ikke planen vi hadde lagt, legger han til.

Sendte ut A. Schleck
Løsningen ble i stedet at Andy Schleck forsøkte seg på egen hånd i en langspurt. Vel er han en av verdens beste klatrere, men Caubergs 69 høydemeter og snitt på 5,8 prosents stigning er ikke nok til å lokke fram Schlecks klatreegenskaper.

- Da vi var omtrent fem kilometer unna, trodde jeg han kunne hente hjem seieren. Han forsvant rundt hushjørnene, før vi rakk å komme oss dit. Han var ute av syne, og jeg trodde egentlig på at det skulle holde.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det gjorde det ikke. Joaquin Rodriguez angrep oppover Cauberg, og Philippe Gilbert støtet seg vekk fra bakhjulet hans igjen.

Les også: Nå er du historisk, Gilbert!

Duoen passerte Schleck og tok hjem de to første plassene. I gruppen bak var det Simon Gerrans (Team Sky) som tok tredjeplassen, mens Fuglsang trillet i mål som nummer fire.

- Jeg synes jeg leverte et godt stykke arbeid. Jeg var med framme og forsøkte å utfylle min rolle så godt som mulig mot slutten. Jeg er bare glad for at jeg har det i meg å ende opp som fjerdemann i spurten, avslutter han overfor feltet.dk.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken