RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leopards første seier

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- Jeg er superhappy, sier Dominic Klemme.

GP Samyn er ikke verdens største ritt, og det sto definitivt ikke og falt på innsatsen der, når man skal med tiden skal oppsummere Leopard-Treks første leveår langs landeveien.

Reaksjonene på Twitter tydet uansett på lettelse blant lagkameratene, etter at Dominic Klemme hentet hjem årets første seier.

- Dominic Klemme sikret laget vår første seier. Jeg er så glad på hans vegne, skrev Tom Stamsnijder.

- Klemme nails it! skrev Andy Schleck.

- Gratulerer Klemme: Du gjorde det, kos deg. Du vet hvem du skal dedisere denne seieren til, skrev Fränk Schleck.

Superhappy tysker
Det så lenge ut til at råsterke Björn Leukemans skulle stikke av med seieren i Frankrike.

Den 33 år gamle belgieren stakk fra hovedfeltet seks mil fra mål. En liten gruppe ryttere maktet likevel å ta igjen Vacansoleil-rytteren seks kilometer unna målgang.

Kevyn Ista (Cofidis) var nestemann ut til å «smake på seieren», men tyske Klemme tok ham igjen og fosset forbi ham på oppløpet. I kampen om tredjeplassen tok en annen Leopard-rytter ansvar: Robert Wagner hentet hjem tredjeplassen i rittet.

- Jeg er superhappy, fortalte Klemme etter seieren.

- Jeg hadde kramper på den siste kilometeren, men jeg visste at jeg måtte holde ut ettersom resten av gruppa var halvdøde etter å ha kjørt inn bruddet (Leukemans). Jeg var ikke sikker på seieren før jeg så målstreken, men jeg så bakketoppen hele veien. Det gjorde meg supermotivert for å klare dette.

Lemgo kan juble
Sportsdirektør Lars Michaelsen var strålende fornøyd med jobben laget la ned for dagen.

- Jeg ba rytterne mine om å holde seg foran i feltet hele dagen. Vi siktet mot seier allerede fra den første kilometeren. Da vi kom til rundløypa, ba jeg laget forsøke å hente inn bruddet. Vi var på alerten, og jeg må gratulere rytterne mine. Vi har mye å være stolte av i dag, forteller dansken.

Leopard-Trek tronet på toppen av UCIs ranking foran denne sesongen. Det betyr at rytterne på laget har samlet inn fleste poeng i verdenstouren de siste to årene. Brorparten av poengene har ryttere som Andy Schleck og Fabian Cancellara sopet inn, og det har ikke skjedd under ritt som GP Samyn.

Likevel har det lagt et stort press på laget fra Luxembourg, og selv om sesongåpningen har vært positiv, måtte det altså en 24-åring fra Lemgo til for å sprette den første champagnekorken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere