Gå til sidens hovedinnhold

Leopards sjokktrekk

Har du hørt om Giacomo Nizzolo?

«Leopard Trek tror førsteårsproffen Giacomo Nizzolo snart vil vokse inn i rollen som den neste store, italienske sprinteren».

Slik presenteres 22-åringen på lagets egen hjemmeside.

Store ord for en rytter som foran årets sesong har seirer i Trofeo Papa Cervi og Coppa del Mobilio som sine største triumfer. Dessuten har han gode resultater på bane i junior- og U23-klassen, og en 2.-plass under tredje etappe av «Baby-Giroen» i fjor.

Trodde det var en spøk
Søndag skal den urutinerte italieneren hanskes med en helt annet liga. Da Robert Wagner pådro seg en skade under E3 Prijs Harelbeke, åpnet det seg en ledig plass på leopardenes lag til Flandern rundt.

Her finner du «Det du trenger til Flandern rundt»!

Ledelsen ga like godt den til den fremadstormende Nizzolo.

- Jeg er ekstremt glad for å kjøre Flandern rundt for første gang. Jeg er beæret over å få lov til å hjelpe laget i så viktig ritt. Jeg var i hjemme Milano da Luca (Guercilena, sportsdirektør) ringte meg. Med en gang trodde jeg det var en spøk. Jeg kunne ikke tro det, forteller han.

Positivt Katalonia
Unggutten viste positive takter under Katalonia rundt. Nizzolo ble nummer to på etappen Manuel Antonio Cardoso (Team RadioShack) vant.

Totalt forlot han Spania med tre topp 6-plasseringer fra rittet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Brosteinserfaringen er derimot relativt begrenset vare hos gutten fra motemetropolen:

- Den eneste erfaringen min fra brosteinsritt stammer fra 2009-versjonen av Paris-Roubaix for juniorer. Det var helt fantastisk, selv om hadde en stygg velt 20 kilometer fra mål. Følelsen man får av å sykle på et slikt vanskelig underlag, kan ikke måle seg med noe annet. Jeg innså den dagen at jeg har mye å lære. Jeg tror alle får et tøft møte med brosteinen, for noen også skremmende.

«Jeg er ikke redd»
Nizzolo bør uansett være i de beste hender.

- Jeg er ikke redd. Jeg vet jeg er i det beste laget som finnes når disse rittene kommer. Fabian Cancellara og Torsten Schmidt forteller meg alt jeg trenger å vite, sier han.

Uten sammenligning for øvrig, hentet Team Saxo Bank med stort hell sin egen neopro forrige sesong. Det var nemlig få som hadde hørt om Richie Porte før han vant prologen under Tour de Romandie.

Australieren gikk også bakveien via perifere italienske landeveier. I mai vant han ungdomstrøya i Giro d’Italia i sin debutsesong blant sykkelproffene.

Leopard Trek har ribbet Saxo Bank-laget for både ryttere, sportsdirektører, massører og annet personell. Og Porte fortalte selv procycling.no at det var Stuart O'Grady (tidligere Saxo Bank, nå Leopard Trek) som tipset Bjarne Riis om australieren.

Det skal uansett bli spennende å følge Nizzolo utover sesongen, og se hvordan han takler brosteinspartiene under søndagens Flandern rundt.

procycling.no vil være til stede under Flandern rundt og Paris-Roubaix - husk å surfe innom!!!

Kommentarer til denne saken