*Nettavisen* Sport.

Ler av Bjørgens «formsvikt»

Foto: (FOTO: HEIKO JUNGE/SCANPIX)

Bente Skari ler av medieoppslagene om Marit Bjørgens manglende OL-form. Vår forrige langrennsdronningen tror arvtageren kan ta fire gull i OL.

19.01.06 10:21

- Formsvikt for Marit Bjørgen? Det er det vel bare dere i media som snakker om. Jeg registrerer at Marit lørdag gjorde et av sine beste fristilrenn noensinne, sier Bente Skari (33) til TV 2 Nettavisen.

Norsk presse har skrevet spalte opp og side ned om formen til det største norske gullhåpet i Torino etter at Bjørgen søndag ga bort førti sekunder til teten i stafetten i Val di Fiemme.

Det har kommet frem at hun har vært testet for virussykdommer, skiparken er for dårlig på enkelte fører og trener Svein Tore Samdal justerer treningsopplegget. Selv har Bjørgen skrudd av telefonen for å slippe å svare på negative spørsmål.

- Jeg hadde ikke fortvila
Bente Skari bare humrer av hele situasjonen.

- Jeg kjenner Marit så godt at jeg vet at hun ikke liker å gå dårlige skirenn. Men hun vet hva hun har gjort i jula, hun vet at hun er sliten på grunn av det, og hun er sikker på at opplegget fungerer. Jeg tror ikke Marit er noe redd for at hun ikke skal prestere i OL, sier Skari.

- Jeg hadde ikke fortvila hvis jeg hadde vært i hennes sted, for å si det sånn, legger hun til.

- Hvor mange medaljer tror du Bjørgen tar i OL?

- Jeg tror i hvert fall hun kommer til å ta flere gull. Hun har sprinten, to stafetter og 10 kilometer klassisk. Slik jeg ser det, kan Marit ta medalje i alle distanser. På termila også, selv om den går i skøyting. Den gåes jo som fellesstart, og Marit er god til å henge.

Fikk NM-bank i fjor
Torsdag får Marit Bjørgen et svar på hvilken vei formpila peker når NM på Heistadmoen innledes med 10 kilometer klassisk. Men Bjørgen viste så sent som i fjor at NM-formen ikke spiller noen stor rolle i forhold til det som skal skje i mesterskap en måned senere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Da ble hun slått av Hilde Gjermundshaug Pedersen i duathlonkonkurransen i NM. I Oberstdorf-VM noen uker senere var det Bjørgen som rådet grunnen – og reiste hjem med tre gull, et sølv og en bronse.

Bente Skari er mektig imponert over det 25-åringen fra Rognes har prestert etter at hun selv abdiserte fra tronen i internasjonalt kvinnelangrenn. Men overrasket er hun ikke.

- Har det lille ekstra
- Jeg sa vel ganske tidlig at hun kom til å nå langt. Hun er typen som har det lille ekstra som skal til for å lykkes.

- Hvor god er hun teknisk, sammenliknet med det du var?

- Det er det veldig vanskelig å si noe om, men Marit er en veldig teknisk god skiløper. I klassisk er hun selvfølgelig avhengig av å ha godt feste på skia, akkurat som jeg var det. Og det tror jeg ikke hun har hatt ved alle anledninger i det siste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag