Gå til sidens hovedinnhold

Ler hele veien til start

Ezinne Okparaebo og trener Leif Olav Alnes i perlehumør før VM-starten.

Oppladningen før søndagens første start på 100-meteren er preget av tull og tøys og mye latter.

- Jo, vi ler mye og prøver ikke å tenke så mye på løpet disse siste timene før hun skal i aksjon. Fredag fikk vi kjørt litt starttrening og forsikret oss om at alt er på stell.

- Det ble en liten økt på lørdag også, bare for å passe på at spenningen og muskulaturen er som den skal være. Det er en mange småting vi gjør, men det aller viktigste er å samle overskudd. Nå er det for sent å trene mer, så det viktigste er å få hodet på plass, forteller Leif Olav Alnes til NTB.

Vi spurte om han og Okparaebo hadde spesielle prosedyrer før et så viktig løp som VM er.

- Du sier dere ler mye og setter latterdøra på vidt gap. Hva er det egentlig dere ler av?

- Det er vel nå jeg skulle ha svart at vi ler mye av dere, og det dere skriver ... hehehe, nei da, det er ikke slik, det var en spøk.

- Vi tuller med alt mulig. Det gjelder å forsikre oss om at vi har en lett og positiv atmosfære, og ikke bry oss for mye med det som skal skje. Det er slik at en utøver som har løpt det neste løpet sitt 50 ganger oppi hodet før han eller hun skal i aksjon, vil være utslitt når starten går uten å ha løpt en meter, forklarer Alnes.

- Tror det skal bli bra
Ezinne Okparaebo har slitt med en skade i tåa det meste av sommeren. Derfor har ikke forberedelsene vært optimale. Men trener Alnes er ikke så interessert i å snakke for mye om det.

- Vi får se på søndag hva de vanskelige forberedelsene og skaden Ezinne har slitt med kan ha hatt å si ... får vi ikke det da?

- Tåproblematikken, som du tenker på, har vært som det har vært, men det er ikke lurt å ha så mye fokus på det, for det har jo hatt de konsekvensene det har hatt. Derfor må vi bare spille med de kortene man har, og jeg tror at dette skal bli bra, mener Alnes.

Finaleplass?
- Jeg tror det er veldig lurt å ta et løp av gangen, og når det er snakk om en eventuell finale, så skal det løpes utrolig fort for å kunne komme dit. Det er de åtte raskeste som blir med der. Det vi må tenke på er at det ikke er mulig å gjøre noe med de andres prestasjoner, så Ezinne må tenke på seg selv, og få tatt ut det optimale av det hun er god for, så får vi se hvor mange som er bedre, sier Alnes når det blir snakk om mål og forventninger.

Okparaebo har den norske rekorden med 11,10 sekunder fra London-OL i fjor. for å nå finalen i Moskva, må hun nok løpe betraktelig raskere enn det, så forventningene om en plass i finalen blir tonet noe ned. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken