RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lereim advarer mot vektregel

Sist oppdatert:
Lege Ingar Lereim frykter konsekvensene av den nye vektregelen i hoppsporten. - Hoppere kan bli feilmålt og bli nektet å hoppe, advarer han.

- Vektkontrollen i hoppsporten er ikke god nok, fastslår Ingar Leriem, som er medlem i den medisinske komitéen i det internasjonale skiforbundet.

Han slår nå arlarm angående de omstridte vektreglene som er vedtatt innført i hoppsporten.

- For det første har de ikke tatt hensyn til helsen med vedtaket sitt. Forslaget er for enkelt, og det er uriktig for enkelte utøveres vedkommende, sier Lereim til TV 2.

Det blir ikke tatt nok hensyn til hopperne med den vedtatte vektkontrollen, mener en enstemmig medisinsk komitee, som føler seg overkjørt av hoppkomiteen.

- Det som eventuelt kan skjer, er at folk som er helt friske og ikke for tynne kan bli feilmålt og feilvurdert og kanskje få startnekt, tror Lereim.

Og lederen av hoppkomitéen i FIS tror heller ikke man er ferdig med saken etter gårsdagens vedtak.

- Jeg er helt enig med Ingar Lereim i at det siste ordet ikke er sagt, men på den andre siden er innføringen av BMI med en verdi på 18,5 allerede akseptert av styret i FIS. Det er en realitet, understreker Torbjørn Yggeseth, leder av hoppkomitéen i FIS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere